ВКАНСЕЕ – Сензори отиска прста високе резолуције

Идеја биометријске идентификације која замењује лозинке као стандардни метод идентификације корисника прешла је из будуће технологије у филмовима на уобичајену употребу у нашем свакодневном животу. Једном када је Аппле представио сензор за отиске прстију у иПхоне 5С, биометријска сензација је ушла у главни ток и сада је свакодневно користи милион корисника мобилних уређаја.

Јасон Цхаикин, председник ВКАНСЕЕ, говори о томе како његова компанија производи мале сензоре за отиске прста који могу умањити ризик од преваре због отиска прста, јер имају четири пута већу разлучивост постојећих сензорских технологија. Његова визија је да ови уређаји неће само заменити тренутне технологије у мобилним уређајима и системима за контролу приступа, већ ће омогућити и сценарије о којима још нисмо размишљали.

Молим вас, реците ми мало о себи и својој позадини. 

Када ми је било 14 година, одјурио сам од куће да ухватим Синцхроницити Тоур из полиције на стадиону ЈФК у Филаделфији. Моја шема је откривена и остао сам осмишљен за остатак лета. За то време смо имали нови рачунар ТИ-99 код куће. Нисам имао шта друго да радим, отворио сам приручник, саставио га и открио да могу програмирати игре у Басиц-у, спремајући свој рад на касету. То интересовање за технологију је током година расло. Једном када сам на факултету схватио да уживам у часовима рачунара и да их лако могу искористити. То ме одвело низ пут где се сада налазим, радећи у технологији и биометрији. Испада да ако вам се свиђа што радите, немате ништа против трошити пуно времена на то и развијати своје вештине.

Пре него што разговарате о вашем производу, молим вас реците ми мало о историји компаније. Да ли има смисла за име ВКАНСЕЕ?

Вкансее је кинеска компанија коју је основао др Луцас Ванг. Луцас је стручњак за математику, оптику и машински вид. Поред тога што је врхунски технолог, Луцас има и уметничку маниру. Име Вкансее извукао је из идеје да “можемо да видимо” – тако да можемо да разумемо. То је мото компаније. ВКАНСЕЕ је игра речи јер када кодирате, у коментарима, понекад је цоол заменити В и В, а наша основна способност је оптички дизајн и обрада слике, тако да назив ВКАНСЕЕ није само јединствен, већ и одговарајући.

Тренутно имате производ за који сматрате да је „најтањи оптички сензор отиска прста на свету.“ Молим вас, реците ми о томе. Које су његове кључне карактеристике?

У 2015. години када смо најавили свој производ, оптички сензори су били прилично велики и користили су се за прелазе границе и ИД програме. Од тада су и друге компаније, чак и велике јавне, следиле наше смернице минијатурисања оптичког сензора за веће дизајнерске могућности.

Оптичка сензор је јединствена по томе што се може интегрисати у уређај – не само испод стакла, већ чак и директно у саму плочу екрана. Поред тога, користећи нашу патентирану методу примјене отвора на врховима, Вкансее може добити веома високу резолуцију која је корисна за откривање лажних прстију.

  Cum să urmăriți RTP în afara Portugaliei

Једна од ствари коју поменута ваша веб локација јесте „лажно представљање отиска“. Како неко подмеће отисак прста? Како се заштитите од тога?

Направите спооф или лажни отисак прста је једноставно. Направити га на тренутним капацитивним сензорима – што можете наћи на већини мобилних уређаја на тржишту – мало је тешко, али ИоуТубе има бројне видео снимке који показују како то учинити. Постоји неколико начина на које се сензорске компаније могу одупријети оваквим хаковима, али данашњи капацитивни сензори нису већи од 500 пиксела по инчу (ППИ), тако да су ограничени. Вкансее сензор високе резолуције има резолуцију 2000 ППИ. То омогућава испитивање ситних детаља који се не виде на 50 ППИ и заједно са другим власничким елементима које користимо знатно отежава продирање кроз наше сензоре лажним отиском прста.

Ваш тренутни производ је додатак за паметне телефоне. Да ли сте размишљали о употреби исте технологије за самосталне биометријске уређаје за идентитет?

Постоји постојеће тржиште за биометријску физичку контролу приступа, посебно у простору предузећа. Исто важи и за логичку контролу приступа, што значи да се пријавите на дигитални приступ. Верујем да ће наш сензор, који ради испод 2 мм или више заштитног стакла или бистре пластике, отворити нова тржишта. Слично ономе како је микро-чврсти диск отворио пут да иПод похрани 1000 песама у џепу, наш сензор ће отворити пут ка многим корисним производима који раније нису разматрани.

Како дефинишете своје тржиште? Ко је ваша специфична циљна публика на том тржишту?

Највеће тржиште су паметни телефони са скоро милијарду сензора отиска прста проданих у 2016. Међутим, лаптоп рачунари и таблети, као и традиционални системи за контролу приступа, директно су адресирани. Узбуђен сам и због нашег сензора који оживљава нека традиционална тржишта, као што је аутомобилска, јер наш сензор може радити под дебелим стаклом, акрилом и другим материјалима.

Које методе обично користите да бисте привукли и сарађивали са новим купцима?

Имамо срећу да се биометрија преселила у главни ток захваљујући Аппле-овом пионирском сензору отиска прста у иПхонеу 5С, па постоји велико интересовање из многих области. Учесници смо на сајмовима, вршимо традиционални маркетинг и проактивно посежемо. Чврсто верујем да су акције гласније од речи, па волимо да се бавимо технологијом тако што ћемо је дати у руке потенцијалног купца. Затим могу да га тестирају, формирају своје сопствено мишљење и дају нам своје повратне информације како бисмо могли да учимо из њиховог искуства.

Како бисте описали типичног купца којег тренутно имате?

Након три године усавршавања, прелазимо у масовну производњу (МП) са нашим првим производом, названим ВК2108 овог лета. Овај модел је самосталан сензор који се монтира испод екрана или дебелог покровног материјала и биљежи отиске прстију високе резолуције. Ускоро ћу моћи да укажем на наше прве купце, али не само још.

  Топ 8 действительно бесплатных VPN для Linux

Кога видите као своје главне конкуренте?

То је велико тржиште потрошачке електронике и, изузев једне технологије која се користи на лаптопима, само је неколицина компанија које производе капацитивне сензоре који доминирају на тржишту. Капацитивна технологија је добар приступ, али стара је више од 15 година и достигла је своју границу. Не може радити ни под танким покровним стаклом без губитка квалитета слике и резолуције. Такође не може лако да пређе 500 ППИ, што може угрозити безбедност. Остале технологије, попут ултразвучне, у принципу су одличне, али годинама нисмо видели радње које стоје иза речи. Данас још увек не видимо ултразвучне сензоре у простору потрошача. Мислимо да ће наредна генерација сензора бити оптичка и да је наша метода употребе врпних слика боља од свих осталих. Такмичићемо се пре свега с капацитивним компанијама сензора, посебно у простору потрошачке електронике.

Како видите да се технологија и тржиште биометријских сигурносних уређаја развијају у наредних неколико година?

Мислим да ће и даље расти и допирати до нових подручја. Сада када се биометријско тржиште сматра главним, постоји велики подстицај за иновације и побољшања, а технологија постаје све прецизнија и лакша за употребу

Какви су ваши планови за ВКАНСЕЕ?

Радујемо се што ћемо применити нашу оптичку оптичку технологију у различитим секторима. Поред тржишта потрошачке електронике, посебно сам захвалан за оснаживање постојећих тржишта додавањем могућности за идентитет.

Колико запослених имате данас? Где се налазе?

Ми смо мала компанија са око 30 запослених у Кини и САД-у.

вкансее предности

Шта ми можете рећи о стартапима технологије у Кини? Да ли је то жива заједница или је још увек у повоју?

Кина цвета! Берза за компаније високе технологије је врло атрактивна. Много је одличних и марљивих инжењерских, комерцијалних и производних људи који гладују да направе разлику – предузетнички дух је свуда. Подсећа ме на ране дане када је ИТ индустрија запалила. Ових дана ПЦ и периферна опрема су блесави, али мобилни, АИ и Финтецх су неколико примера невероватног раста у Кини. Поред тога, ВЦ заједница у Кини није тако непотистичка као у Сједињеним Државама и ЕУ и зато што њен капитал омогућава компанијама да издрже Р&Током периода, то значи да шири спектар идеја добија шансу да изађе на тржиште.

На пример, мобилно плаћање у Кини је далеко испред остатка света. Могу купити воће са тржишта пољопривредника, платити свој такси и вршити велике куповине само скенирањем 3Д бар кода за пренос новца са свог банковног рачуна на рачун продавца. То је врло брзо и нема ситница за готовином или назад и назад са кредитних картица. Такође имам евиденцију о свим примањима како бих могао да пратим где ми новац иде. Једном када сам почео да га користим више се не желим вратити. Кина стварно користи мрежу мобилних телефона на иновативне начине.

  Гледайте онлайн Vudu отвсякъде през 2023 г. | Бързо хапване с пара

Други пример је дељење бицикала, као што је компанија Офо. У основи је комбинација Цитибике-а и Убера. Једном када поставите рачун, имате приступ откључаном бициклу са једног од безброј бицикала који су доступни у неколико кинеских градова. Једноставно скенирате бар код доступног Офо бицикла и наплаћује вам се номинална накнада. Када завршите, бицикл једноставно закључате где год да се налазите и скенирате његов бар код како бисте прекинули трансакцију.

Која су ваша три најбоља савета за компаније са седиштем изван САД-а које покушавају да се пробију на америчко тржиште?

  1. За стране компаније је пресудно да имају поуздан амерички тим који ће премостити културни јаз. То је исто као и за америчке компаније које улазе у Кину или друга инострана тржишта.
  2. Предузећа морају да дају предност маркетингу. На пример, у Кини директне везе имају већу тежину него у САД-у. Важно је улагање у праву врсту маркетинга, засновано на културним нормама, да би се достигао циљни купац. Ово се своди на то да амерички тим који је упознат са пејзажом успостави прави баланс.
  3. Предузећа морају имати спремност да разумеју локално тржиште и модификују или локализују своје производе и услуге. На пример, јапанске компаније производе много врхунских производа, али често имају компликоване системе менија и документацију, који су у Јапану интуитивни, али могу фрустрирати многе америчке купце.

вкансее уређај

Како видите да се свет стартапа мења у следећих неколико година?

Стартапима је потребан капитал, а капитал треба да повећа вредност својим ограниченим партнерима и инвеститорима. Мислим да ће се иновација наставити и да постоји шанса да неке јединствене понуде у Кини – као и осталим деловима Азије и југоисточне Азије – стекну популарност на Западу.

Колико сати дневно нормално радите? Шта волиш да радиш кад не радиш?

Свако ко има искуство покретања зна да сте увијек „укључени“. Ако је радни тједан од 40 сати важан, тада покретање није мјесто за вас. Добра вест је да са мобилним телефонима не морате бити везани за столом да бисте били продуктивни. Лоша вест је да чак и када одлазите на одмор или путујете у друге временске зоне, не можете да се „одјавите“.

Чврсто верујем у то да су људи заједно у истом простору. Један од мојих мото је „Ми смо паметнији заједно“ и најчешће, идеје и решења проблема долазе из времена у лице. Не бројим сате које радим, јер волим оно што радим. Свиђа ми се узбуђење превазилажења изазова са тимом и другови фалсификовања непромењених вода. Да не спомињем да су, када то исправите, финансијске награде велике.

Што се тиче слободног времена, уживам у читању, активностима на отвореном и филмовима. Ја сам породични човек, тако да је најбоље када су моја деца у факултету. Иако бих ишао у различитим правцима, уживам у ужурбаности, састанку и шали.