YouTube privat vs nelistat: Care este diferența în 2023?

YouTube este o modalitate excelentă de a vă arăta abilitățile video sau de a posta videoclipurile voastre preferate pentru pisici. Cu toate acestea, există momente în care nu doriți ca întreaga lume YouTube să le vadă. o soluție simplă este să mergi fie privat, fie să nu fii listat.

Cum spuneți diferența? În primul rând, trebuie să determinați nivelul de securitate pentru videoclipurile dvs. Vrei să-i vezi doar prieteni și familie? Aveți o afacere care dorește să partajați un webinar? Sunteți confortabil să împărtășiți legături cu potențiali clienți sau prieteni? Există multe întrebări de despachetat aici, așadar să aruncăm o privire mai atentă.

Diferența dintre videoclipurile YouTube private și nelistate

Înainte să ne aruncăm în privare și neînregistrate, să examinăm ce oferă videoclipurile publice YouTube.

Public

Setarea publică YouTube este implicită pentru toate videoclipurile. Dacă vă simțiți confortabil cu toată lumea care vă vede videoclipul și nu vă gândiți să apară în rezultatele căutării Google, respectați setarea publică.

În plus, există câteva avantaje de a fi la vedere:

 • A Numărul imens de abonați este excelent pentru o afacere, și poate atrage mai mulți clienți.
 • Creeaza conștientizarea eficientă a mărcii.
 • Este profitabil cu compania sau strategia creativă potrivită.
 • Poate să te facă un superstar pe YouTube.

Dacă forul public te face nervos, nu ești singur. Câteva dezavantaje:

 • Atrage trolluri.
 • Poate pune în pericol perspectivele viitoare de locuri de muncă dacă aveți videoclipuri compromițătoare.
 • Oricine vă poate găsi videoclipurile YouTube, chiar dacă le ștergeți.

Privat

Privat este cel mai sigur tip de videoclip de pe YouTube. Acestea sunt vizibile doar pentru oameni (până la 50 în total) pe care o inviti. Videoclipuri private nu apar în recomandările video, rezultatele căutării și secțiunile cu filele video pentru încărcare.

  Hogyan szerezhetsz magyar IP-címet bárhonnan 2023-ban [+ VIDEO]

În plus, invitații nu pot împărtăși videoclipul cu alte persoane. De asemenea, chiar dacă cineva are legătura, tot nu vă poate vedea videoclipul decât dacă a primit invitația.

nelistat

Setarea video nelistată a YouTube este o încrucișare între privat și public. Videoclipurile nelistate sunt invizibil în rezultatele căutării, în feed-urile pentru abonați, sugestii și filele video ale utilizatorilor. Cu toate acestea, cu videoclipuri nelistate, oricine are linkul vă poate vedea și partaja videoclipul.

Acesta este aspectul de bază al privatului și al celor neînregistrate. Să mergem un pic mai adânc și să enumerăm avantajele pentru fiecare.

Avantajul realizării unui videoclip „privat”

Dacă videoclipurile dvs. sunt foarte personale pentru dvs. sau, de exemplu, aveți un proiect de companie secretă, atunci YouTube privat este ideal.

Iată câteva alte avantaje:

 • Împărtășirea videoclipurilor cu cei dragi: Dacă rudele tale locuiesc departe, este un forum perfect pentru a împărtăși momente speciale în privat.
 • Biblioteca video privată: Colecțiile personale precum arta, benzile desenate sau înregistrările sunt importante. Nu este diferit de videoclipuri. Vă aparțin – nimeni altcineva.
 • Stocarea informațiilor companiei: Aceasta este o opțiune excelentă dacă aveți strategii de afaceri pe care doriți să le împărtășiți angajaților, dar nu doriți ca concurenții dvs. să le vadă (cum ar fi videoclipuri importante de instruire).
 • Salvează spațiu de stocare: Setarea privată este un loc minunat pentru a stoca tone de videoclipuri (salut pisici) în loc să rulați afară din telefon.

Avantajul realizării unui videoclip „nelistat”

Dacă doriți să partajați videoclipurile dvs. într-un grup mare, dar nu doriți să apară în rezultatele căutării, atunci YouTube ne-listat este cea mai bună alegere pentru dvs..

  5 най-добри VPN за Куба - за безопасност, стрийминг и скорости през 2023 г.

Iată câteva alte avantaje:

 • Este excelent pentru feedback-ul colegilor: Dacă aveți o companie mare (cu peste 50 de angajați), atunci distribuirea videoclipurilor nelistate este perfectă.
 • Împărtășirea portofoliului cu potențiali angajatori: Utilizați această opțiune dacă aveți nevoie să împărtășiți CV-ul dvs. video cu mai multe perspective.
 • Testarea pe teren a unui video public potențial: Videoclipurile nelistate sunt ideale pentru colectarea de recenzii și comentarii pozitive ale unui grup mic înainte de a ieși în public. Dacă recenziile sunt proaste, trebuie doar să apăsați ștergeți!
 • Curățarea paginii YouTube: Vrei să-ți organizezi pagina și să scapi de acele videoclipuri vechi jenante. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă mai doriți ca cineva care a încorporat sau partajat aceste videoclipuri să păstreze accesul? Nici o problema. Modificați videoclipul în nelistat, ceea ce elimină vizibilitatea de pe canalul dvs..

Trebuie să subliniem două puncte majore cu privire la neînregistrate: În primul rând, aceste tipuri de videoclipuri se termină uneori distribuite pe alte site-uri. Există chiar un site dedicat videoclipurilor YouTube nelistate. În al doilea rând, al tău videoclipurile nelistate vor apărea public dacă sunt pe o listă de redare.

Cum să schimbați setările de confidențialitate video

După ce v-ați conectat la contul dvs. YouTube, accesați colțul din dreapta sus la pictograma camerei pentru a încărca un videoclip:

Setări de confidențialitate video

Du-te apoi la Încărcați pagina unde aveți opțiunea de a merge public, privat sau nelistat:

Încărcați pagina pentru Youtube

Acum puteți selecta videoclipul pe care doriți să îl încărcați de pe computer. Asta e!

Concluzie

Protejarea vieții private este importantă când sunteți pe internet. Doriți să vă bucurați de libertatea de a crea și de a viziona videoclipuri fără intruziuni din partea utilizatorilor nedorite. YouTube privat și YouTube nelistate oferă o barieră din partea publicului. Crearea de videoclipuri YouTube private este cea mai bună dacă doriți să vă asigurați că videoclipurile dvs. sunt cât mai sigure. În cele din urmă, depinde de tine să decizi de ce nivel de securitate ai nevoie.

  Kako gledati naslov svjetskog prvenstva u teškoj kategoriji WBA: Charr vs Oquendo

Lectură ulterioară

Aflați mai multe despre cum să vă mențineți în siguranță online, cu Ghidul nostru final de confidențialitate online și citiți cele mai bune VPN-uri în general.

Ați putea fi, de asemenea, interesat să citiți Cum să accesați YouTube TV de oriunde.