Защитете важните си файлове точно в източника с BitDam

BitDam е основана в началото на 2016 г. от мен, изпълнителният директор, и моят партньор Маор Хизкиев, CTO.

Ние работим заедно в офанзивния кибер район на прочутия IDF 8200 от седем години. През това време научихме много за киберпространството и наличните решения за сигурност. Преди 3 години завършихме военната си служба и излязохме с BitDam.

Ние събрахме около 3,5 млн. Долара през 2023 г. от частни инвеститори. Имахме късмет, че инвеститори като Мариус Нахт, един от основателите на контролно-пропускателния пункт, и Моше Лихтман от Microsoft, които огромните знания и опит много ни помогнаха. Всъщност получаваме наставничество от хора от най-високо ниво в бранша. Днес имаме 20 души в компанията, с мнозинство R&D персонал. Имаме клиенти в ЕС, САЩ и Израел.

Нашият продукт се предоставя както на услуга, така и на място. Инсталацията е много проста, не натрапваща се и всичкото бордово качване се извършва само за няколко минути.

Какви предизвикателства решава продуктът на BitDam за вашите клиенти?

Проблемът, който виждаме днес, е, че има голяма пропаст между нападателната и отбранителната страна, главно защото повечето средства за сигурност днес използват реактивни подходи. С новите заплахи, които се появяват ежедневно, опитът да се предскаже каква ще бъде следващата стъпка на нападателя или какви ще са новите странични ефекти и симптоми, изглежда почти невъзможно.

Освен това, участието в тази надпревара и преследването на нови атаки няма да бъде достатъчно, за да се защитите ефективно, защото винаги ще бъдете крачка зад лошите.

Използвайки BitDam проактивен подход, ние можем да открием сложни атаки без никакви усилия при първото сканиране.

  Az SSL áruház - nem csak licencek

Вместо да се фокусираме върху атаките, ние се фокусираме върху стандартните приложения, които всички използваме ежедневно, като Microsoft word, excel, Adobe и подобно.

Тези ежедневни приложения често получават злонамерени файлове и връзки, което прави организациите уязвими към тези атаки.

Разработихме алгоритъм за обучение, който картира законните модели на поведение на такива приложения и следователно може да открие отклонения от оригиналния код. Всяко парче код, което не е написано от доставчика на приложения, вероятно е дело на нападател. BitDam може да разпознае такива отклонения и да предупреди или блокира това съдържание да се изпълнява.

Какво е уникалното в продукта на BitDam?

Проактивният ни подход е това, което ни прави уникални. Въпреки че на пазара има много решения, но те се фокусират най-вече върху страната на атаките; някои решения се опитват да изучават симптомите на атака, други се опитват да анализират местоположението на злонамерен код или да научат методите на експлоатация, които обитателите обикновено използват. Най-долу, всички тези решения разчитат на знанието, което имат за атаките, което се променя през цялото време. Нашето решение изобщо не е свързано с атаката, така че без значение каква е заплахата или доколко сме запознати с нея, BitDam може да се справи с нея.

Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени организациите днес, и как вашият продукт помага да ги разреши?

Както знаете, кибер светът непрекъснато се развива. Директорите по сигурността трябва да бъдат в течение и да търсят нови решения, които могат да се справят с новите сложни заплахи.

Съществуващите решения трябва да се актуализират редовно, за да се гарантира, че са защитени. Това е предизвикателство по отношение на количеството работа, която трябва да се инвестира за поддържане на сигурна мрежа извънреден труд.

  Погледајте МСНБЦ с било којег мјеста | Како живе вијести у току 2023. године

BitDam сваля това натоварване от раменете ви, защото можем да се справим с възникващите заплахи и не се ограничаваме само до това, което вече знаем за нападателя или уязвимостта.

Тъй като нашата технология се основава на знанията за приложенията, а не за атаките, ние не налагаме на организациите да инсталират актуализации или лепенки за сигурност; главно защото не сме чувствителни към супер динамичните промени в методологиите за атаки.

Тъй като решения като вашето се превръщат в преобладаващия избор за големите организации, какви нови технологии можем да очакваме да видим, че ще разширят още повече нашата сигурност и поверителност на данните?

Вярвам, че проактивният подход на BitDam е само началото. CISO вече разбират, че трябва да има голяма промяна в начина ни на мислене. Моето прогнозиране е, че в следващите няколко години ще има други компании, които извършват подобна работа с нашата, което позволява на организациите ефективно да защитават информацията си, без да се налага да работят толкова усилено.