10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

Sa toliko prosječnih VPN-a vani, pronalaženje sjajne VPN usluge za macOS frustrirajuće je i dugotrajno. Testirao sam 78 VPN aplikacija na svom Macbook Pro i utvrdio sam da ih je većina beskorisnih. Bili su bolno spori, nisu mogli zaobići geoblokove ili su zabilježili moju aktivnost pregledavanja.

macOS već pruža snažne ugrađene sigurnosne značajke. VPN treba ponuditi više od osnovne zaštite vrijedi instalirati. Tijekom mojih testova, Otkrio sam nekoliko VPN-ova koji se ističu i nude dodatne funkcije za sigurnost vašeg Maca.

Svaki VPN na mom popisu je izabran na temelju njegovih performansi i upotrebljivosti. Svako sam od njih strogo testirao potvrditi da su sigurni, brzi i anonimni. Ovdje možete saznati više o mom postupku testiranja.

Kratko vrijeme? Evo kratkog sažetka mojih najboljih VPN-ova za Mac:

1. NordVPN- siguran, savršen za strujanje i potpuno optimiziran za macOS.
2. ExpressVPN- najbrži VPN koji sam testirao.
3. CyberGhost- intuitivna i korisnička usluga koja je odlična za početnike.
4. Surfshark- neograničene veze čine najbolju vrijednost za novac.
5. IPVanish- moćan VPN koji radi s Kodi i Apple TV-om.

 • Značajke VPN-a: Tabela brze usporedbe
 • Kako sam rangiran & Testirane ove VPN-ove

Ovi VPN-ovi nude visoke performanse oni funkcioniraju bez problema, čak i ako koristite stariju verziju macOS-a. imam daje prednost VPN-ovima koji mogu deblokirati popularne streaming usluge i one koje nude ugrađene blokatori oglasa i zlonamjernog softvera.

NordVPN Hack - isprobajte besplatno mjesec dana!

Bez obzira da li tražite kratkoročni VPN kako biste izbacili najnoviji Netflixov show ili zaštitili svoj Mac dok putujete, ovaj hack možete koristiti za probajte NordVPN mjesec dana.

NordVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca bez rizika. Testirali smo NordVPN-ovu politiku povrata novca i brzo i jednostavno možete dobiti svoj novac ako niste zadovoljni uslugom..

Najbolji VPN-ovi za 2020. godinu za Mac - testirani i uspoređeni

1. NordVPN

Najbolji VPN za Mac je brz, opremljen značajkama i potpuno optimiziran za macOS

10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Mac aplikacija jednostavna za korištenje jednim klikom povezati
 • Neograničena propusnost s do 6 istodobnih veza uređaja
 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Da
 • Podržava bujicu: Da, dostupni su P2P posebni poslužitelji
 • Mogu pristupiti: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Linux, Android, BlackBerry, usmjerivači, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila bez zapisa

Zbog nje je moj najbolji odabir NordVPN značajne, posvećene macOS aplikacije.

Tamo su dva NordVPN macOS klijenta. Jedna (dostupna na web stranici NordVPN-a i kompatibilna je s Yosemite 10.10 ili novijim) ponudama OpenVPN zaštita, dok drugi (dostupan u App Storeu za Sierru 10.12 ili noviji) koristi IKEv2 / IPSec protokol. Možete saznati više o VPN protokolima uz sveobuhvatni vodič mog kolege.

Obje aplikacije uključuju an automatski prekidač, DNS / IPv6 zaštita od propuštanja, i a ugrađeni blokator oglasa i zlonamjernog softvera.

Sve NordVPN-ove aplikacije koriste robusna AES 256-bitna enkripcija da biste zaštitili svoje podatke. Možete ga koristiti Dvostruki VPN značajka za dodavanje dodatnog sloja šifriranja, ali većini korisnika nije potrebna dodatna zaštita.

Napredne postavke prigušivanja neka vam zaobiđu cenzus bez otkrivanja, čak i na strogo ograničenim lokacijama poput Kine. Također je kompatibilan sa Luk preko VPN-a za Tor.

NordVPN drži strogu politika bez zapisnika. Sjedište joj je u Panami prilagođenoj privatnosti, van nadležnosti 5/9/14-Eyes.

Njegova ogromna globalna mreža sastoji se od 5.500+ poslužitelja u 60 zemalja. Postoje optimizirani poslužitelji za streaming i P2P veze.

NordVPN je solidan izbor za strujanje, isto. Njegova SmartPlay tehnologija može deblokirajte 150+ popularnih streaming usluga, uključujući Netflix US.

SmartPlay otkriva najbolji poslužitelj za vas zaobići geoblok i izvršiti promjene automatski, tako da ne morate mijenjati svoje postavke. Najbolje od svega, to je dovoljno brz za strujanje u HD i 4K.

Ne upotrebljavajte NordVPN ako:

Želite platiti PayPalom (NordVPN je u nekim zemljama prestao prihvaćati PayPal).

Ako imate pitanja, NordVPN tim za korisnike je dostupan 24/7 putem live chat-a.

Možete isprobati NordVPN bez rizika s njihovim 30-dnevna garancija povrata novca.

Pogledajte naš čitav NordVPN pregled da biste pročitali mišljenja korisnika i vidjeli kako se svrstava u naše detaljnije testove.

Isprobajte NordVPN odmah!

2. ExpressVPN

Najbolji je izbor ako imate i iPhone10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Da
 • Podržava bujicu: Da, P2P aktivnost dopuštena je na svim poslužiteljima
 • Mogu pristupiti: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Linux, Android, BlackBerry, usmjerivači, Raspberry Pi, Chrome, Firefox, Safari, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Amazon Fire TV, Samsung Smart TV, Roku, Chromecast, Nvidia Shield
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila bez zapisa

ExpressVPN je dosljedno brže od bilo kojeg drugog VPN-a koji sam testirao. Ove brzine, u kombinaciji s 3.000+ poslužitelja u 90+ zemalja, osigurajte streaming, bujice i igre bez međuspremnika.

ExpressVPN i NordVPN nadmeću se za prvo mjesto sa svojim macOS aplikacijama, ali ExpressVPN ima bolju iPhone aplikaciju.

Ako želite koristiti i svoj VPN na svom iPhoneu, preporučujem ExpressVPN. Ako koristite Android telefon, uštedjet ćete nešto novca odabirom NordVPN-a.

Aplikacija macOS koristi 256-bitna enkripcija i OpenVPN kako biste zaštitili svoj Mac. Također nudi DNS / IPv6 zaštita od propuštanja i an automatski prekidač. svoj Značajka SmartLocation automatski će vas povezati s najboljim dostupnim poslužiteljem.

ExpressVPN pravi veliku buku zbog svojih prilagodljivih prečaca u aplikaciji. Sam je testirao i pronašao prečice su mi uštedile samo 2-3 sekunde. U nekoliko navrata učitavanje web mjesta prečacima je trajalo duže nego što bi mi trebalo da otvorim preglednik i unesem adresu.

ExpressVPN je inovativan TrustedServer tehnologija osigurava da svi njegovi poslužitelji učitavaju isti ažurni softver. Ovi poslužitelji rade na RAM-u, a za pisanje podataka potrebna je moć. Ovo znači to svaki put kada se ponovno pokrene ExpressVPN poslužitelj, obrisat će se potpuno čisto.

Možeš koristite svoj MediaStreamer softver za strujanje na uređajima koji ne podržavaju VPN, poput igraćih konzola i nekih pametnih televizora. Nažalost, MediaStreamer ne šifrira vaše podatke dok strujate.

Ne koristite ExpressVPN ako:

Tražite jeftin VPN. ExpressVPN nudi premium uslugu koja vrijedi veće cijene, ali na ovom su popisu i drugi veliki izbori koji su povoljniji za proračun..

Možete doći do ExpressVPN-ova korisnička podrška 24/7 putem live chat-a.

ExpressVPN je a visoko uspješan VPN to se dobro kombinira s macOS-om i iOS-om. Možete iskoristiti pitanje bez pitanja 30-dnevna garancija povrata novca da isprobate sami, bezbrižno.

Naš detaljni pregled ExpressVPN-a detaljnije je pregledao ovu vrhunsku uslugu i uključio komentare drugih korisnika.

Isprobajte ExpressVPN odmah!

3. CyberGhost

Odličan izbor za početnike 

CyberGhost

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Ne
 • Podržava bujicu: Da, namjenski profil u aplikaciji prikazuje poslužitelje i broj korisnika
 • Mogu pristupiti: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Sky Go
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Linux, Android, usmjerivači, Raspberry Pi, Chrome
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila bez zapisa

CyberGhost sa sjedištem u Rumunjskoj je pristupačna usluga s prilagođenom aplikacijom macOS.  Intuitivno je i nevjerojatno lako za navigaciju.

Radi CyberGhost 5.600+ brzi poslužitelji u 89 zemalja, uključujući optimizirani poslužitelji za streaming i P2P. Jedan klik Značajka najbolje lokacije automatski vas povezuje na najbrži poslužitelj na temelju vaše lokacije. Također uključuje a ugrađeni blokator oglasa.

Napredni korisnici mogu prilagodite njihove postavke veze na izborniku Smart Rules, ali nema potrebe. Aplikacija je spreman za povezivanje čim ga otvorite gore.

Nudi tvrd 256-bitna AES enkripcija, jak politika bez zapisnika, automatski ubojiti prekidač i DNS / IPv6 zaštita od propuštanja. Mac klijent koristi IKEv2 protokol.

Nemojte koristiti CyberGhost ako:

Tražite VPN koji radi u Kini.

Možete kontaktirati korisnička podrška 24/7 putem live chat-a. Ili, koristite CyberGhost 45-dnevna garancija povrata novca da to testirate sami.

Naša detaljna CyberGhost procjena uključuje recenzije koje su napisali drugi kupci.

Isprobajte CyberGhost odmah!

4. Surfshark

Najbolja vrijednost za vaš novac 

10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Ne
 • Podržava bujicu: Da, P2P aktivnost dopuštena je na svim poslužiteljima
 • Mogu pristupiti: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, ESPN
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Linux, Android, usmjerivači, Chrome, Firefox, Amazon Fire TV
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila bez zapisa

Surfshark je jedinstven jer nudi neograničene istovremene veze. To znači da možete zaštititi sve svoje uređaje samo jednim računom.

Radi s jakom mrežom od 1041+ poslužitelja u 61+ zemalja. To podržava P2P veze i može pristupiti popularnim uslugama za strujanje poput Netflix i BBC iPlayer.

Surfharkov klijent macOS koristi sigurno 256-bitna enkripcija i the IKEv2 protokol kako biste zaštitili svoj Mac. Sadrži i automatski prekidač i DNS zaštita od curenja.

Surfshark ima sjedište na Britanskim Djevičanskim otocima, izvan saveza 5/9/14-Eyes. Drži se strogo no-dnevnici politiku i djeluje prema najvišim standardima privatnosti.

Ugrađeni sigurnosni paket CleanWeb, blokira oglase, tragače, zlonamjerni softver i pokušaje krađe identiteta.

Ostale značajke dostupne za macOS uključuju split tunneling, MultiHop, i Način bez granica za zaobilaženje cenzure.

Ne koristite Surfshark ako:

Želite instalirati VPN na usmjerivač.

Surfshark nudi: 30-dnevna garancija povrata novca tako da možete testirati bez rizika.

Pročitajte naš detaljni pregled da biste vidjeli što stvarni korisnici misle o Surfsharku.

Isprobajte Surfshark odmah!

5. IPVanish

Najbolji VPN za streaming s Kodi i Apple TV-om

10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Da
 • Namjenski profil bujice: Ne
 • Mogu pristupiti: Netflix, BBC iPlayer
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Linux, Android, Windows Phone, usmjerivači, Chromebook, Amazon Fire TV
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila bez zapisa

Ovaj VPN sa sjedištem u SAD-u djeluje na mreži od 1.300+ poslužitelja na više od 75 lokacija. Njegova dobro dizajnirana aplikacija omogućuje korisnicima macOS-a da prilagodite njihove VPN postavke, značajka koja je često dostupna samo Windows korisnicima. Ovo ga čini jednostavan za korištenje s Kodi i Apple TV-om.

IPVanish ima nulta evidentiranje i nudi mogućnost izbora OpenVPN UDP / TCP, IPSec, L2TP, i IKEv2 VPN protokoli na vašem Macu. Proxy SOCKS5 dostupni su i priključci.

Također nudi DNS / IPv6 zaštita od propuštanja, skrivanje određenih poteza, i automatski ubojiti prekidač.

Nemojte koristiti IPVanish ako:

Tražite uslugu koja se temelji izvan nadležnosti 5/9/14-Eyes.

IPVanish nudi a 7-dnevna garancija povrata novca na svim svojim uslugama.

Pročitajte naš detaljni pregled da biste saznali više o IPVanish-u, uključujući stvarne komentare kupaca.

Isprobajte odmah IPVanish!

6. SigurnijiVPN

10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Da
 • Mogu pristupiti: HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, BBC iPlayer i drugi.
 • Podržava bujicu: Da.
 • Dostupno i za: Windows, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox i usmjerivači.
 • Zapisivanje podataka: pravila za zabranu evidencije, ali neki se dnevnici veza čuvaju

Sigurniji je odličan izbor ako ste na proračunu. VPN podržava IKEv, PPTP, L2TP, i OpenVPN protokoli.

Korisnici mogu pristupiti preko 700 poslužitelja u 34 zemlje. SaferVPN uspijeva u brzinskim ispitivanjima i može pristupiti popularnim platformama za strujanje poput HBO i BBC iPlayer.

namjenska macOS aplikacija je vrlo razumljiv i uključuje automatski ubojiti prekidač. SaferVPN također vas automatski povezuje na najbolji VPN poslužitelj kada koristite javni wi-fi.

Nemojte koristiti SaferVPN ako:

Ako vam treba VPN da biste zaobišli strogu vladinu cenzuru. SaferVPN trenutno ne radi u Kini, Rusiji, Egiptu ili UAE.

Bilo koji problemi mogu se brzo riješiti pomoću programa SaferVPN 24/7 podrška uživo.

SaferVPN nudi a 30-dnevna garancija povrata novca i a 24-satno besplatno probno razdoblje, što olakšava isprobavanje prije nego što se počinete.

Pogledajte naš detaljni pregled SaferVPN da biste vidjeli kako se uspoređuje sa konkurentima.

Isprobajte SaferVPN Sada!

7. PrivateVPN

10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Ne
 • Podržani OpenVPN: Da
 • Podržava bujicu: Da; P2P aktivnost dopuštena je na svim poslužiteljima
 • Mogu pristupiti: Netflix, Hulu, HBO GO, Amazon Prime Video
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Linux, Android, usmjerivači
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila bez zapisa

PrivateVPN je još jedna VPN povoljna VPN uz jaku sigurnost i nulta-logs politika. Na klijent macOS možete se povezati jednim klikom.

Mreža je manja od ostalih na ovom popisu, sa 150+ poslužitelja na 60 lokacija, ali to ne utječe na njegovu ukupnu izvedbu. PrivateVPN je brz, i njegove poslužitelje optimizirane za strujanje može pristupiti Netflixu i druge popularne usluge streaminga.

PrivateVPN štiti podatke vašeg Mac računala 256-bitna enkripcija, OpenVPN, i DNS / IPv6 zaštita od propuštanja.

Zahvaljujući svom Stealth načinu rada, PrivateVPN je dovoljno moćan da ga ima zaobići tvrde VPN blokove i dubinsku provjeru paketa.

Ne koristite PrivateVPN ako:

Treba vam VPN s automatskim prekidačem za ubijanje.

PrivateVPN-a 30-dnevna garancija povrata novca olakšava isprobavanje njegove usluge bez rizika.

Možete pročitati komentare korisnika i vidjeti kako je PrivateVPN radio tijekom naših detaljnih testova u našoj recenziji.

Isprobajte PrivateVPN odmah!

8. VyprVPN

10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Da
 • Namjenski profil bujice: Ne
 • Mogu pristupiti: Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Android, ruteri, Android TV, QNAP, Blackphone, Anonabox
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila zapisivanja bez zapisnika

VyprVPN upravlja mrežom od 700+ poslužitelja širom svijeta. Brzo je, a do posvećenog macOS klijenta lako se kreće.

VyprVPN-a vlasnički protokol Chameleon maskira vaš šifrirani promet u redoviti internetski promet, što vam omogućava zaobići blokove DPI, cenzure i VPN.

Može pristupite popularnim streaming uslugama poput Netflixa i omogućuje P2P promet za sigurna bujica. VyprVPN ima a nula bilježenje politiku zaštite vaše anonimnosti.

Dobivate i ostale važne sigurnosne značajke kao što su robusne 256-bitna enkripcija i automatski ubojiti prekidač. svoj NAT vatrozid blokira neupitni ulazni promet, zaustavljajući hakere i botnete prije nego što mogu pristupiti vašem uređaju.

Nemojte koristiti VyprVPN ako:

Želite platiti s Bitcoin-om ili drugim kripto valutama.

VyprVPN nudi a 30-dnevna garancija povrata novca da vi sami testirate njegovu uslugu.

Naš detaljni izgled VyprVPN također uključuje stvarne preglede kupaca.

Isprobajte sada VyprVPN!

9. UltraVPN

10 najboljih VPN-ova za Mac: Pouzdan, siguran i brz (testirano u siječnju 2020.)

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Da
 • Podržani OpenVPN: Da
 • Namjenski profil bujice: Ne
 • Mogu pristupiti: Netflix, Hulu, HBO
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Android
 • Zapisivanje podataka: Stroga pravila zapisivanja bez zapisnika

Američki UltraVPN je snažan izbor za strujanje na vašem Macu. Njegov namjenski profil za strujanje, Ultraflix, može deblokirati Netflix i druge najpopularnije platforme za strujanje.

Mreža UltraVPN-a sastoji se od 100+ brzi poslužitelji u 58 zemalja. Imao je dobar učinak tijekom mojih testova brzine.

Možete odabrati između IKEv2, UDP ili TCP VPN protokola. Ostale značajke uključuju automatski prekidač i a politika bez zapisnika.

Ne upotrebljavajte UltraVPN ako:

Želite ga koristiti u zemlji s invazivnom vladinom cenzurom. UltraVPN trenutno ne radi u Kini.

UltraVPN nudi sljedeće: 7-dnevno besplatno probno razdoblje i a 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte naš detaljni UltraVPN pregled da biste vidjeli što njegovi korisnici misle.

Isprobajte UltraVPN odmah!

10. Štitnik žarišta

Uređaji štitova žarišta

 • Prekidač za zaustavljanje za Mac: Ne
 • Podržani OpenVPN: Ne
 • Namjenski profil bujice: Ne
 • Mogu pristupiti: Netflix (iako ne iz američkog kataloga), BBC iPlayer
 • Dostupno i za: iOS, Windows, Android, Chrome
 • Zapisivanje podataka: Da (čuva zapise veza za vrijeme trajanja VPN sesija, kao i podatke u marketinške svrhe)

Točka vruće točke djeluje 2.500+ visokih performansi poslužitelja širom svijeta. Savršeno je za strujanje, pregledavanje i torrent.

Nudi 256-bitna enkripcija, DNS / IPv6 zaštita od propuštanja, i automatski ubojiti prekidač. Omogućuje P2P veze, pa možete anonimno bujati.

Nemojte koristiti Hotspot Shield ako:

Želite VPN s korisničkom podrškom 24/7

Ponuda Hotspot Shield ograničena besplatna usluga uz punu predstavljenu premium VPN. Besplatna usluga ograničena je na 500 MB po danu korištenja. Ovo nije dovoljno podataka za bujicu ili struju, ali dovoljno je za testiranje usluge.

Na premium računu Hotspot Shield dolazi s a 45-dnevna garancija povrata novca.

Naš pregled Hotspot Shield uključuje mišljenja drugih kupaca.

Isprobajte Hotspot Shield odmah!

Najbolji VPN-ovi za Mac: Tabela brzih usporedbi

VPN Povrat novca zagarantovan Istovremene veze Kompatibilne usluge struje P2P podrška
NordVPN 30 dana 6 440+ uključujući Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video i Sling TV Namjenski poslužitelji
ExpressVPN - 5 Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN i BBC iPlayer Svi poslužitelji
CyberGhost 45 dana 7 Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN i još mnogo toga. Namjenski poslužitelji
Surfshark 30 dana Neograničen Netflix, Hulu, CBS, ESPN, Amazon Prime Video i još mnogo toga. Svi poslužitelji
IPVanish 7 dana 10 Netflix, BBC iPlayer Svi poslužitelji
SaferVPN 30 dana 5 HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, BBC iPlayer i još mnogo toga. Da
PrivateVPN 30 dana 6 Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video i BBC iPlayer. Da
VyprVPN 30 dana 5 Netflix i BBC iPlayer Hulu i Amazon Prime Video i još mnogo toga. Da
UltraVPN 30 dana 3 Netflix, Hulu, HBO GO Da
Štit za žarište 45 dana 5 Netflix (iako ne iz američkog kataloga), BBC iPlayer Da

Odabir najbolje VPN usluge: kako smo rangirali & U usporedbi s ovim VPN-ovima

Svaki VPN na mojoj listi zadovoljava moje stroge kriterije za korisnost. Testirao sam više od 15 faktora, uključujući brzinu, lokacije poslužitelja, podršku P2P, strujanje, sigurnosna i logistička pravila, cijenu, korisničku podršku i kompatibilnost..

Evo nekih najvažnijih stvari koje sam tražio:

Snažna sigurnost

Svi VPN-ovi na ovom popisu koriste se šifriranje vojnog stupnja i zadržite stroga politika bez zapisa.

Dao sam prednost VPN-ovima koji nude automatski prekidač i DNS zaštita od curenja.

Potražio sam usluge koje koriste OpenVPN protokol kao standard. Ovaj protokol je open-source i redovito se revidira zbog sigurnosnih pitanja. Smatra se da je najsigurniji VPN protokol za upotrebu.

Brze brzine

Brzina je jedan od najvažnijih aspekata odabira VPN-a. Frustrirajuće i nepraktično je baviti se ogromnim vremenima punjenja i punjenja.

to je normalno da se vaša veza malo uspori kad se povežete s VPN-om. Vaši podaci moraju putovati dalje kako bi došli do VPN poslužitelja, a potrebno je neko vrijeme da biste šifrirali i dešifrirali svoje podatke. Međutim, to bi se trebalo primijetiti pri upotrebi premium VPN-a.

svi VPN-ovi na ovom popisu dosljedno su udovoljavali zahtjevima brzine za bujicu i struju visoke razlučivosti tijekom mojih testova.

Deblokirajte usluge struje

Usluge strujanja poput Netflixa i Hulu koriste geo-ograničenja za kontrolu sadržaja koji gledate. Na primjer, katalog Netflix u Australiji sadrži oko polovicu naslova dostupnih američkim gledateljima.

VPN-ovi maskiraju vašu IP adresu koji će vam pomoći da prevladate geoblokove i struji sadržaj iz drugih regija, uključujući Netflix, BBC iPlayer i Hulu.

Uvjerio sam se da sve bi usluge na mom popisu mogle deblokirati barem dvije popularne streaming usluge tijekom mojih testova.

Pitanja

Trebam li VPN da zaštitim svoj Mac?
Koji su najbolji VPN-ovi za iOS?
Jesu li besplatni VPN-ovi sigurni?
Jesu li VPN-ovi legalni?
Postoje li VPN-ovi i za druge uređaje?

Trebam li VPN da zaštitim svoj Mac?

Ugrađene sigurnosne značajke macOS-a su teške. Ali, postaju neprobojne kad ih uparite s kvalitetnim VPN-om.

VPN-ovi koriste enkripciju za zaštitite svoje osobne podatke od cyber lopova.

I, iako je Apple Gatekeeper učinkovita mjera protiv izvršavanja zlonamjernog softvera, VPN s ugrađenim blokatorom zlonamjernog softvera zaustavit će napad prije nego što dođe do vašeg uređaja.

Najlakši način za maskiranje IP adrese putem VPN-a zaštitite se od DDoS napada, doxinga i internetskog nadzora. Također će vam pomoći zaobići geoblokove i cenzuru - područje u kojem macOS nedostaje.

Postoji razlog da prodaja antivirusa u svijetu opada. Mnogi se korisnici odlučuju kombinirati sigurnosni paket macOS-a s VPN-om umjesto da kupite antivirusni paket.

Koji su najbolji VPN-ovi za iOS?

Svi VPN-ovi na mom popisu nude sjajne iOS aplikacije, isto.

Jesu li besplatni VPN-ovi sigurni?

Ukratko - ne. Poduzeća trebaju zaraditi, a VPN tvrtke se ne razlikuju. Ako ne zarađuju od svojih proizvoda, treba pronaći alternativne načine ostvarivanja profita.

Neki besplatni VPN-ovi ostvaruju prihod od prodaja podataka korisnika trećim stranama, čak i ako su obećali vrhunsku sigurnost. Nekoliko ih je čak pronađeno instalirajte zlonamjerni softver i tragače na svoj uređaj.

Postoji nekoliko sigurnih besplatnih VPN-ova, iako.

Ovo su ograničene besplatne verzije premium VPN usluga, poput Hotspot Shield-a. Ove besplatne VPN mreže su jako ograničiti brzinu i podatke, ali mogu biti dobra opcija ako vam treba samo VPN nekoliko dana.

Ali s toliko vrhunskih pružatelja usluga koje nude besplatna suđenja i garancije povrata novca, postoji vrlo mali razlog da riskirate svoju sigurnost s besplatnim VPN-om.

Jesu li VPN-ovi legalni?

Upotreba VPN-a legalna je u oko 95,9% svijeta.

Glavne su iznimke Kina, Irak, Iran, Rusija, Bjelorusija, Turska, Oman i Ujedinjeni Arapski Emirati. U tim je zemljama upotreba VPN-a ili legalno sivo područje ili potpuno ilegalno.

Ali ako ste turista u jednoj od tih zemalja, ne morate brinuti. U tim zemljama nije bilo problema s međunarodnim turistima koji koriste VPN-ove.

Bez obzira gdje živite, odgovorna je da u svakom trenutku poštujete zakon i uvjete pružanja usluge..

Postoje li VPN-ovi i za druge uređaje?

Da! VPN-ovi dostupni su za gotovo sve uređaje. Tri najbolje VPN-ove na mom popisu podržavaju sve uređaje i operativne sustave, tako da lako možete osigurati svoj macOS, telefon, pametni televizor, igraću konzolu i bilo koji drugi uređaj koji trebate zaštititi.

Sažetak

Testirao sam svaki VPN na ovom popisu kako bi se osiguralo da zadovoljava moje stroge kriterije brzine, sigurnosti i upotrebljivosti.

Moja glavna preporuka je NordVPNzbog svojih moćnih i bogatih funkcija macOS aplikacija. Na Mac računalu možete isprobati NordVPN bez rizika 30-dnevna garancija povrata novca.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me