A táviratfiók végleges törlése – 2023-as frissítés

Ha Ön azoknak a millióinak egyike vagy, akik a Telegram privát üzenetküldő alkalmazást használják, olvassa el tovább Tudjon meg többet a Telegram biztonsági kérdéseiről és a megtudhatja, hogyan lehet véglegesen törölni a fiókját ha ezt döntitek el csinálni.

A távirat privát üzenetküldő alkalmazásával kapcsolatos adatvédelmi aggályok Az alkalmazás alapértelmezett beállítása nem titkosítja a kommunikációt közted és a címzett között. Ha nem engedélyezi a Titkos csevegés funkciót, akkor a a beszélgetések mentésre kerülnek a Telegram szerverein, amelyek szerte a világon találhatók.

A Telegram azt állítja, hogy a tárolt csevegési adatok titkosítva vannak a kiszolgálóikon, és ők megőrzik az információkat arra az esetre, ha vissza akarják állítani a régi beszélgetéseket. Ez felveti a kérdést, hogy miért adatainak tárolása nem opt-in alapon történik, vagy miért a végpontok közötti titkosítás nem az alapértelmezett beállítás. Az adatok tárolása egy nonprofit társaság számára drága törekvés, miért csinálják ezt??

Ezenkívül számos kérdés merült fel a a távirat biztonsága a múltban. 2023-ben a hackerek kihasználtak egy Unicode hibát a Telegram szoftverben, amely lehetővé tette számukra telepítsen távirányító kripto pénznem bányászokat és rosszindulatú programokat a sebezhető Windows számítógépekre.

A Telegrammal kapcsolatos biztonsági aggodalmak továbbra is fennállnak, sok titkosítási szakértő megkérdezte miért A távirat egy háztartási kriptográfiai protokollt, MTProto néven ismert. A Telegram ragaszkodik ahhoz, hogy titkosítószoftvere biztonságos, de mivel könnyen elérhető protokollokkal rendelkezik, amelyek független szakértők hatékonyságát bizonyítják, miért vannak saját?

Ez a magas szintű titkosítással ellátott otthoni protokoll valójában inkább hozzájárult a Telegramhoz árnyékos hírnevét. Hírhedten volt a terroristák használják támadások megtervezése és a propaganda terjesztése, többek között zavaró ügyek között.

Ennek eredményeként számos országban betiltották, más országokban szorosan megfigyelték, sőt röviden eltávolítottuk az App Store-ból 2023 elején, amikor felfedezték a nem megfelelő tartalom megosztását.

Ha aggódik a szokatlan titkosítási protokollok és irányelvek, valamint az üzenetküldő alkalmazás rossz hírneve miatt, ez a cikk megmutatja a Telegram végleges törlése.

Lépésről lépésre: Hogyan lehet törölni a táviratot?

A Telegram-fiók törléséhez van néhány különféle módszer. Előzetesen tudnia kell, hogy miután törölte fiókját nem vonható vissza. Csevegéseidet, névjegyzékét, csoportjait stb. Véglegesen törli, még akkor is, ha egy későbbi időpontban újra letölti a táviratot.

  Wombat Security Technologies - Instruire în securitate pentru schimbarea comportamentului

Törlés az önpusztító beállítások módosításával

Az önpusztítás a Telegram egyik biztonsági funkciója, amely látja a a fiókot egy bizonyos tétlenség után töröltük. Az alapértelmezett önpusztítási időszak hat hónap inaktivitás, de ezt rövidebb időtartamra változtathatja meg, az alábbiak szerint:

 1. Jelentkezzen be készülékén a Telegram-fiókjába, és válassza a „Beállítások”. A távirat kikapcsolása - Beállítások
 2. Kattintson ‘Adatvédelem és biztonság”. A távirat kikapcsolása - Adatvédelem és biztonság
 3. Görgessen le „Törölje a fiókomat, ha távol vagyokÉs váltson 1 hónapra.

  A távirat kikapcsolása - Időkorlát

 4. Ha nem tartja be a táviratot, akkor az egy hónapos határidő lejárta után, fiókod törlődik, valamint az összes beszélgetés és névjegy.

Az önpusztító beállítások megadásával lehetősége van az inaktivitás időszakában meggondolni magát. Egyszerűen használja a csevegőalkalmazást és a az önpusztítási időszak visszaáll. Ha nem akar várni, és törölni szeretné Távirat számla azonnal, Olvass tovább.

A távirat kézi törlése

Van nincs „fiók törlése” opció a táviratban, ezt egy webböngészőn keresztül kell végezni a mobil eszközön vagy a számítógépen. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Meglátogatni a Távirat deaktivációs oldal és írja be a számla telefonszámát a megfelelő nemzetközi formátumban. A távirat végleges törlése - kezdőlap
 2. A rendszer erre kéri adjon hozzá egy megerősítő kódot, amelyet elküldtek a mobil számodra.
 3. A következő oldalon megadhatja a távozás okát, ha úgy dönt, hogy a „Kész”. A távirat végleges törlése - A távozás oka
 4. Egy felbukkanó képernyő felteszi a kérdést: „Biztos benne?” Kattintson a „Igen, a Saját fiók törlése”. A távirat végleges törlése - biztos vagy benne
 5. A ti A táviratfiók törölve lett és eltávolíthatja az alkalmazást az eszközéről.

Ha meggondolja magát, valószínűleg a Néhány nappal azelőtt, hogy új Telegram-fiókot hozhat létre.

Távirat adatainak exportálása

A távirat törlése előtt érdemes megtennie exportálja az adatait azaz csevegések, fényképek és egyéb médiumok. Szüksége lesz a Telegram Desktop az adatok letöltéséhez JSON vagy HTML formátumban. Az adatok exportálása:

 1. Nyissa meg a Telegram Desktop alkalmazást, és válassza a „Beállítások”.
 2. Válassza a „Távirat adatainak exportálása”.
 3. Ezután válassza a „Csevegési előzmények exportálása, És válassza ki, hogy milyen típusú adatokat szeretne exportálni.
 4. Most tudsz Tekintse meg távirat adatait offline módban.
  5 najboljših VPN-jev za Virgin Media leta 2023 - samo ti resnično delujejo

Az adatok bizalmas kezelésének egyéb módjai

A távirat nem idegen a vitákhoz, de nem ez az egyetlen csevegőalkalmazás, amelynek biztonságát megkérdőjelezték. A hackerek kifinomultabbá váltak, mint valaha, mégis soha nem volt fontosabb, hogy az adatait online titkosítsa.

Számos lépést tehet az online biztonság javítása érdekében, ideértve a következőket kiváló minőségű VPN használata webböngészéshez, streaminghez vagy információk online küldéséhez. Könnyen kezelhető, a VPN-k biztosítják átfogó online védelem, a jogsértések megelőzése azok bekövetkezése előtt. Többrétegű védelem és titkosítás használatával a A kapcsolat névtelen, biztonságos és privát.

További irodalom

További információt a VPN-ekről és arról, hogyan lehet kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet, olvassa el Hogyan válasszuk ki a legjobb VPN-t.

Tudjon meg többet az online biztonság megőrzéséről a Végső útmutató az online adatvédelemhez.