Öt kulcsfontosságú VPN hálózati teljesítményfunkció

Blogunkon elsősorban a VPN hálózat biztonságára és adatvédelmére koncentrálunk. Az új kutatások azonban azt mutatták, hogy a VPN-felhasználók szinte annyira értékelik a jobb szórakoztató tartalomhoz való hozzáférést, mint a névtelen böngészést. Tehát a szolgáltatások teljesítményjellemzőit szintén elemezni kell. Ebben a cikkben elmélyülünk a kutatásban, hogy bemutassuk, hogy vált az elterjedt VPN-használat, és részletezzük számos teljesítménykritériumot, hogy a minőségi médiafolyamokat kereső VPN-vásárlók megalapozott döntéseket hozzanak.

A VPN használata elterjedt és gyakori a föld körül

A 2015. évi negyedik negyedévi felmérés során a Global Web Index azt tapasztalta, hogy a négy válaszadó közül csaknem mindenki használt VPN-hálózatot az internet eléréséhez. 2016 első negyedévére vonatkozóan a GWI nemrégiben új eredményeket tett közzé, amelyek szerint a VPN / proxy szerver felhasználása globálisan 25% -ra nőtt.

A VPN hálózatok teljesítménytényezői: A VPN használata az egész világon elterjedt

És a használat nem egyszeri üzlet; Valójában a megkérdezett VPN-felhasználók megdöbbentő 25% -a mondta, hogy szinte minden nap hozzáférést biztosít a hálózatához. Hatvan százalék mondta, hogy hetente legalább 2-3 alkalommal fér hozzá VPN hálózatához.

A gyorsan növekvő országok a VPN népszerűsége szempontjából a vádot terhelik. Indonézia, Thaiföld, Brazília és Szaúd-Arábia azokban az országokban, ahol az Internet-felhasználók a VPN-ket használják legvalószínűbben – 10-ből mintegy 4-en használják. Kína aránya alacsonyabb (10-ből csaknem 3), de ez a népesség méretének köszönhetően az egyik országban a VPN-felhasználók legnagyobb medencéje.

A VPN használatának motivációi

A GWI a VPN használatának öt fő motivációját említette:

 • Névtelen webes böngészés (31%)
 • Hozzáférés a blokkolt szórakoztató tartalmakhoz (30%)
 • Hozzáférés korlátozott webhelyekhez, mint például a Facebook és a Twitter (27%)
 • Hozzáférés a munkahelyi korlátozott helyekhez (26%)
 • Kommunikáció a barátokkal / családdal külföldön (25%)

Csak 1% -kal ritkábban idéznek, mint anonim internetes böngészést. A VPN-en keresztüli tartalomhoz való hozzáférés a legutóbbi címsorokat is megragadta. A társaság legutóbbi, 2016. áprilisi bevételi felhívása során Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója elmondta a VPN-felhasználókról:

„Ez egy nagyon kicsi, de meglehetősen hangos kisebbség” – mondta Reed Hastings vezérigazgató a héten a bevételi felhívás során. “Tehát ez tényleg nem befolyásolja számunkra, amint láthattad az első negyedéves eredményekben.”

Mégis, amint ezt elmondta, a vállalat erőfeszítéseket tett a földrajzilag korlátozott tartalmakhoz való hozzáférés blokkolására is.

  Az 5 legfontosabb olyan VPN, amely nem tartja nyilván az adatvédelmi kereső naplóit

És a tartalomhozzáférési csata ígéretét felmelegíti. Lehet, hogy a Netflix a piaci részesedést birtokolja, ám az Amazon, a Hulu és az Apple mind a továbbiakban tervezik streaming szolgáltatásaik bővítését.

VPN-hálózatteljesítmény-problémák

Mivel a „blokkolt szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférés” majdnem megegyezett a „névtelen webes böngészéssel” a GWI felmérésében, feltételezhetjük, hogy a leendő VPN-ügyfelek szinte ugyanúgy érdekli a hálózat teljesítményét, mint annak biztonságát. Ez azt jelenti, hogy létfontosságú az a mennyiség, amelyet a hálózat másodpercenként képes továbbítani. Végül is a HD videó streamingje hatalmas sávszélességet vesz igénybe. És a szolgáltatások elveszítik az ügyfeleket, ha a képernyő lefagy és pufferol a megnyitási hitelek alatt.

A VPN-hálózatok teljesítménytényezői: Több probléma együttesen csökkenti a VPN-sebességeket

Sajnos a VPN hálózati sebessége több tényező miatt nem felel meg a szokásos kapcsolattartóknak:

 • Távolság:
  A VPN használatának egyik fő előnye a hozzáférés egy másik ország szerveréhez, ahol a kívánt tartalom elérhető. A hátránya, hogy ez a távolság a helyed és a tartalomszolgáltató között meghosszabbítja az adatcsomagok utazási idejét, csökkentve ezzel a sebességet.
 • Szerver sávszélessége / zsúfoltság:
  Ha a VPN-szerver sebessége lassú, és több felhasználó egyszerre fér hozzá hozzá, akkor a kimenet lassul.
 • Titkosítás felül:
  Számos VPN-hálózat rendelkezik alapértelmezett beállításokkal, amelyek a magánélet prioritást élveznek a teljesítmény felett. Ez azt jelenti, hogy a titkosítás a legmagasabb szintre van állítva, és a protokoll beállításai a lassabb – de biztonságosabb – átviteli vezérlő protokoll (TCP), a gyorsabb helyett, de kevésbé biztonságos felhasználói adatgram protokoll (UDP)..
 • Helyi beállítások:
  Kétféle módszer a VPN-hálózat teljesítményének lecsökkentésére, ha a normál kapcsolattal lassú internet-sebességet használ, és a LAN-kapcsolat helyett használja a Wi-Fi-t..

Keresendő VPN teljesítményfunkciók

Számos szolgáltató felismerve a streaming tartalom iránti erős igényt, kiemelte játékát és foglalkozott a sebesség tényezőivel. Más szolgáltatók azonban elmaradtak és nem nyújtanak optimális teljesítményt. Tehát azok számára, akik a hálózati teljesítményt a biztonsági aggályok helyett értékelik, itt található a figyelmeztetendő szolgáltatások listája.

Hálózati sebesség

Számos nagy VPN-hálózat megengedheti magának a kiszolgáló sávszélességét felhasználónként. A VyprVPN például az összes 700+ szerverét birtokolja, ami gyorsabbá teszi azokat a kisebb hálózatokhoz képest, amelyek megosztják a szerverterületet másokkal.

  BankVault.com - Nem csaphat be olyasmit, ami nem létezik

A VPN-szolgáltatások teljesítménytényezői: ellenőrizze az online erőforrásokat, hogy megismerje a VPN-hálózat sebességét

Operációs rendszer kompatibilitás

Egyes hálózatok nem támogatják a mobil eszközöket. Mások nem támogatják az OSx vagy iOS rendszert. A vásárlóknak feltétlenül ellenőrizniük kell ezeket a teljesítménykritériumokat, mielőtt VPN-t választanának, különben előfordulhat, hogy nem férnek hozzá iTunes könyvtárukhoz, vagy nem tudják stream-ozni tartalmukat az iPhone-ba..

Párhuzamos kapcsolatok

Manapság nagyon kevés ember csak egy eszközön működik. Ha azt szeretné, hogy egy VPN a család élvezetéhez (filmek, zene, YouTube-videók, stb.) Folytasson tartalmat, akkor esély van arra, hogy a tartalmat nem csak laptopján szeretné-e elérni.

A VPN-szolgáltatások teljesítménytényezői: a hálózatok gyakran korlátozzák a lefedett eszközök számát

A szolgáltatók azonban korlátozzák azon eszközök számát, amelyekre a VPN-hálózat lefedi. Néha ez kemény sapka; Más esetekben további eszközöket is felvehet, ha több pénzt fizet. A jó döntés meghozatalához kulcsfontosságú a szám felismerése a regisztráció előtt.

Sávszélesség-szabályozás politikája

A korábbi években a VPN-hálózatoknak fojtási irányelveket és használati korlátozásokat kellett bevezetniük annak megakadályozására, hogy a felhasználók visszaéljenek az erőforrásokkal. Manapság a legtöbbnek nincs gázpedál a szolgáltatás szempontjából. Ennek ellenére érdemes ellenőrizni, hogy a VPN-ek nem futtanak-e a sávszélességet, mielőtt aláírnák a vele.

Szerver kiválasztása / Általános felhasználói felület jelenléte

A VPN-hálózat felhasználói felületének (UI) lehetővé kell tennie a testreszabást anélkül, hogy az operációs rendszeren túl nagy nyomot hagyna. Az olyan funkcióknak, mint például a kiszolgáló kiválasztása és a titkosítási beállítások, gyorsasággal és szabályossággal kell hozzáférniük. Ily módon a felhasználó a teljesítmény maximalizálása érdekében beállíthatja beállításait.

Tipp: Sok szolgáltató megmutatja felhasználói felületét vállalati webhelyein. A felhasználói felületek (ha rendelkezésre állnak) bemutatója jó ötlethez vezet, ha a lehetőségek könnyen elérhetők.

Következtetés: A VPN-hálózatoknak a teljesítménykritériumokra kell összpontosítaniuk

Bár a magánélet és a biztonság böngészése továbbra is a VPN használatának fő motivátora, a szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférés nem messze van. Vége azoknak a napoknak, amikor jó volt megtalálni az országában blokkolt filmet; most frusztráló, ha a film nem folyik teljesen hibátlanul HD formátumban. Mint ilyen, a szolgáltatók egyre több és több teljesítmény-lehetőséget kínálnak, miközben lebontják a régi gyakorlatokat, például a sávszélesség csökkentését.

  Kako pospešiti hudournike in blokirati ustavljanje - Vodnik po korakih

Sajnos néhány szolgáltató sikeresebb volt, mint mások a teljesítmény optimalizálásában. Reméljük, hogy ez a cikk néhány útmutatást nyújt arról, hogy mit kell keresnie, és korlátlan órányi szórakozást kívánunk Önnek, függetlenül attól, hogy melyik országban lakik.