A Tumblr-fiók végleges törlése – 2023-as frissítés

A népszerű mikroblog-webhely, a Tumblr nem volt idegen a vitákhoz.

2023 végén bejelentették: a „felnőtt tartalom” általános tilalma. Ezt követte az iOS áruház, amely ideiglenesen eltávolította az alkalmazást, miután rájött, hogy a Tumblr-t gyermekpornográfia megosztásához használták. A Tumblr hírneve olyan webhelyként, amelyben a „bármi megy”, sok felhasználóval együtt azonnal eltűnt.

De nemcsak a felnőtteknek szóló tartalom érinti a felhasználókat. Voltak számos adatvédelem megsértése, amelyek szintén aggasztóak.

2016-ban a Tumblr bejelentette a hackerek hozzáfértek a felhasználói címekhez, sóztak és kivágtak a jelszavakat, visszatért 2013-ra. Amit nem mondtak, az volt, hogy a hackerek most már hozzáférhetnek a felhasználók e-mail címeire, amelyek ezt megtehették rosszindulatú programok vagy adathalász e-mailek áldozatává válnak, miközben úgy néz ki, mint egy valódi kommunikáció a Tumblr-től.

Aztán 2023 végén volt egy esemény, ahol Tumblr közölte, hogy a hiba, amely újból feltárhatta volna a felhasználóneveket és jelszavakat, valamint az egyedi IP-címeket.

A hiba létezett az alkalmazás asztali verziójának „Ajánlott blogok” szolgáltatásában, ahol ha blog jelenik meg ebben a modulban, a hibakeresési szoftver felhasználható bizonyos számlainformációk feltárására.

Tumblr azt állította, hogy nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen adatot felfedtek volna, de egy ilyen hiba létezése továbbra is aggasztó fejlemény..

Végül eljutunk a bizarr adatvédelmi beállításokhoz. A felhasználóknak oda kell menniük rendkívüli hosszúságok az adatok megosztásának letiltása a hirdetési partnerekkel.

Ha úgy dönt, hogy kezeli a lehetőségeit, mielőtt elfogadja a sütikre vonatkozó irányelveit (amit meg kell tennie, mielőtt felhasználhatja a fiókját), akkor manuálisan kapcsolja ki az adatok megosztását több mint 300 különálló partner esetében. Nem garantálja, hogy ezek a beállítások megmaradnak, mivel sok felhasználó kijelentkezését követően visszaállította az alapértelmezett beállításokat.

Ha túl sok adatvédelmi aggodalomra ad okot a Tumblr kapcsán, akkor érdemes letiltani a fiókját. Ez a cikk megmutatja a Tumblr-fiók végleges törlése.

Kikapcsolás vs törlés: Tudnivalók

Tumblr-fiókkal megkapod a elsődleges blog, ahol tartalmat tehet közzé, és amelyet más blogok követésére használhat.

  Netflix Australia vs. Netflix SUA și Cum să închidem decalajul

Az elsődleges blog beállítása után megvan a másodlagos blogok beállítása, amelyet privát tagsági csoportokként állíthat be, korlátozva annak, hogy kivel osztja meg az információkat. Minden blog kapcsolódik az eredeti Tumblr-fiókhoz, amelyet létrehoztak.

Önnek lehetősége van törölje teljesen a Tumblr-fiókját, vagy egyenként törölje a másodlagos blogokat.

A másodlagos blog törlése nem érinti az elsődleges blogját vagy a Tumblr-fiókot. azonban, az elsődleges blogját csak a teljes Tumblr-fiók törlésével törölheti. Ez azt jelenti, hogy eltávolítják a csatlakozott csoportokból, és elveszítik a felhalmozódott Tumblr-jóváírásaikat.

A Tumblr-fiók törlése után a a felhasználónév és a blog URL-je visszatér a készletbe újrahasználat céljából. Ezért ha meggondolja magát, és a jövőben visszatérni szeretne a Tumblr-ba, lehet, hogy már nem állnak rendelkezésre.

Másodlagos Tumblr blog törlése

Nak nek törölje az egyik másodlagos blogját a Tumblr-en, kövesse ezeket az egyszerű lépéseket:

Az okostelefon-alkalmazásban:

 1. Jelentkezzen be Tumblr-fiókjába, és kattintson a „Account ‘ikon, amely a személy alakja.
 2. Válassza ki a törölni kívánt blogok listájából.
 3. A iOS alkalmazás, csúsztassa az ujját balra a blogban, és válassza a „Töröl”. A Android app, válassza a fogaskerék ikont (beállítások), majd válassza a „Törölje ezt a Tumblr-t”.

Egy webböngészőben:

 1. Jelentkezzen be Tumblr-fiókjába, és válassza a „Beállítások” elemet az irányítópult menüből.
 2. Válassza ki a törölni kívánt blogot.
 3. Kattintson a „Blog törlése”A képernyő alján.

A Tumblr blogod törölve lett, de fiókja, az üzenetével, a tetszésnyilvántartással, a témákkal és a hozzászólásokkal sértetlen lesz. A szokásos módon folytathatja a Tumblr használatát.

Tumblr-adatok letöltése

Ha fontolóra veszi a Tumblr blog vagy fiók törlését, érdemes lehet töltse le adatait mielőtt örökre elveszítené. A Tumblr-adatok letöltésének kérése:

 1. Nyissa meg a Adatvédelmi irányítópult, görgessen le a „Töltse le adatait”.
 2. Kattintson a „Kérjen letöltéstÉs válassza ki az összes adatot, amelyet letölteni kíván.
 3. Kattintson a „KövetkezőÉs írja be azt az e-mail címet, ahová értesítést szeretne kapni, amikor a letöltés kész.
 4. Kattintson a „Letöltés kérése”. MEGJEGYZÉS: A kérés feldolgozása akár 30 napot is igénybe vehet.
 5. Amikor értesítést kap arról, hogy készen áll a letöltésre, látogasson el újra az Adatvédelmi irányítópultra.
 6. Görgessen ismét az „Adatok letöltése” elemre, és ezúttal kattintson a „Letöltési kérelmei.
 7. Kattintson a „Letöltés” ​​elemre. Az Ön adatai letöltésre kerülnek JSON formátum.
  Hogyan nézhetem online a Bull 4. évadját!

Lépésről lépésre: Hogyan törölheti a Tumblr fiókját

te nem törölheti véglegesen a Tumblr-fiókját az alkalmazáson keresztül. Ezt egy webböngészőn keresztül kell végrehajtani, az alábbi egyszerű lépések végrehajtásával:

 1. Jelentkezzen be Tumblr-fiókjába. Ha feliratkozott kétfaktoros hitelesítésre (TFA), írja be a mobilkészülékre küldött kódot.A Tumblr végleges törlése - Bejelentkezés
 2. Kattintson a „Fiók” ikonra, és válassza a „Beállítások”.A Tumblr végleges törlése - Fiókbeállítások.
 3. Görgessen az oldal aljára, és válassza a „Fiók törlése”. A Tumblr végleges törlése - Fiók törlése
 4. A képernyőre kerül megkérdezi, hogy biztos-e. Erősítse meg az e-mail cím és jelszó megadásával, majd kattintson a „Mindent töröl”. Ha számláján TFA van, írja be újra az e-mail címét és a hitelesítési kódot, amelyet a mobil eszközre küldött.A Tumblr végleges törlése - Mindent töröl
 5. Emlékezteti Önt Tumblr-ra Szolgáltatási feltételek és adatvédelmi irányelvek, amely felvázolja, hogy partnereik és szállítóik hogyan használják a sütiket. Ha szívesen folytatja, kattintson az „Elfogadom”.
 6. A ti A Tumblr-fiók törölve lett, valamint az összes kapcsolódó blog és adat.A Tumblr végleges törlése - elmúlt

Az adatok privát online megőrzésének egyéb módjai

Számos olyan eset fordult elő, amikor a szociális média hálózatainak felhasználói adatai sebezhetők lettek A 2023-as Cambridge Analytica-botrány a legjelentősebb. Ez minden bizonnyal tudatosította minket a kockázatokat, amelyeket az információ online megosztásakor vállalunk.

Számos intézkedést megtehet a biztonság növelése és az online adatvédelem javítása érdekében. Az egyik ilyen módszer az védi a mobiltelefonját. Sokunk számára az okostelefon elvesztése nem lehetséges, mivel nélkülözhetetlen a szakmai és társadalmi életünk szempontjából. azonban, megdöbbentő mennyiségű adat van a hackerek számára a mobiltelefonról.

Szerencsére sok VPN-szolgáltató most már rendelkezik okostelefon-kompatibilitással, mind iPhone, mind Android eszközökkel. Telepítve egy VPN-t a telefonjára, akkor az lesz a telefon adatainak védelme és titkosítása biztonságos online kapcsolaton keresztül, nem számít hol vagy.

Telefonhívások kezdeményezésekor a Voice over Internet Protocol (VoIP) kínál erős végpontok közötti titkosítás biztonságos internetkapcsolaton keresztül. Számos VoIP alkalmazásnak lehetősége lesz küldésre is titkosított szöveges üzenetek is.

  5 najboljših VPN-jev za Ekvador - za varnost, pretakanje in hitrost v letu 2023

Ha többet szeretne tudni az adatok online biztonságáról, nézd meg a mi webhelyünket átfogó útmutató.