Covata – Киберсигурност от военен клас

Получаването на сигурност от най-високо ниво е задължително за много организации във все по-сложен кибернетичен свят.  Използвайки опит, събран от военни решения за сигурност в Министерството на отбраната на Австралия, Covata създаде уникални решения за справяне с безброй заплахи в играта.  Майк Флек, вицепрезидентът по сигурността на Covata, говори за проблемите на киберсигурността на малкия бизнес и най-важните предизвикателства за сигурността на данните и спазването на данните днес.

Разкажете ни за Covata и как се включихте в сигурността на данните?

Covata започна да разработва решение за австралийското министерство на отбраната, за да позволи сигурни комуникации на бойното поле. Получената технология беше много мощен и сигурен подход за криптиране на данни от край до край, с ключове за криптиране, базирани на идентичност. в основата си, информацията е винаги криптирана и може да бъде дешифрирана само от оторизирани потребители, не някой, който случайно прихваща данните или прониква в системата, където се съхранява информацията. Ние адаптирахме тази технология, за да изградим много сигурно, но използваемо решение за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове (помислете за основни услуги като Dropbox, но с превъзходни функции и военна степен). Съвсем наскоро забелязахме необходимостта тези концепции за защита на данните да се прилагат към всякакви данни, където и да се намират.

На пазара има много различни видове продукти за сигурност на данните. Какво е уникално за Ковата?

Да, именно. В пространството за сигурност има хиляди продукти за сигурност в стотици ниши. Диференциацията е изключително важна за доставчиците и хората, които купуват тези решения. На високо ниво, Covata е уникална с това, че нашата технология интегрира няколко решения за сигурност на данните в една платформа без да се влошава качеството. Нашият механизъм за откриване на данни и автоматизирана класификация е по-зрял от повечето конкуренти. Нашето криптиране и управление на ключовете е по-мащабируемо и „модерно“ от традиционните доставчици на криптиране на данни в покой. Нашите възможности за управление на достъпа са по-добри, тъй като те са интегрирани с криптиране, дори контролират достъпа от привилегировани акаунти на ИТ администратор.

На философско ниво Ковата е уникална, защото сме фокусирани върху лазера предоставяне на прагматични решения, които решават съществуващите болезнени точки на сигурността и управлението на данните. Като има предвид, че индустрията за сигурност непрекъснато въвежда нови, недоказани начини за решаване на бъдещи проблеми, когато главните служители по сигурността на информацията все още се справят с актуалните, по-основни проблеми.

Кои са основните продукти и услуги на Covata?

В момента Covata предлага корпоративни решения за откриване на данни, автоматизирана класификация на данни, криптиране на файлове, управление на достъпа и мониторинг на дейността. Нашите продукти помагат на бизнеса и правителствата да намерят и осигурят своите чувствителни файлове, независимо къде се намират. Въпреки че тези възможности могат да бъдат доставени като платформа, ние имаме различни, пригодени решения за определени случаи на използване. Например, SafeShare е подмножеството на нашата платформа, която осигурява високо сигурни, но използваеми услуги за синхронизиране и споделяне на Enterprise File (EFSS). CipherPoint Eclipse е подмножеството на нашата платформа, която осигурява информация в SharePoint, файлови сървъри и Office 365.

Covata - Киберсигурност от военен клас

Каква стойност предоставяте на клиентите / клиентите?

Както всички, или поне повечето компании за сигурност, Covata помага на клиентите да намалят риска от нарушаване на данните или нарушаване на поверителността. За разлика от повечето охранителни компании, Covata също помага за повишаване на ефективността и производителността на бизнеса. Класификацията на данни, например, дава възможност за всякакъв вид положителни бизнес резултати като повтаряемост и подобрено качество на бизнес процесите. Сигурното споделяне на файлове позволява на предприятията да постигнат повишаване на производителността на работниците чрез сътрудничество, но случаите на използване често се смятат за твърде чувствителни, за да позволят лесно споделяне на информация вътре и външно.

Можете ли да обсъдите типовете клиенти, с които работите?

Нашите решения се използват от правителствени агенции, голям бизнес и малки предприятия по целия свят. Проблемите, които нашите продукти решават, се чувстват от повечето организации в различни индустрии. Като каза това, повечето от нашите клиенти са големи предприятия в областта на финансовите услуги, здравеопазването и застраховането.

Какви са проблемите, които Covata се занимава, които засягат по-малкия бизнес и дори физическите лица?

Малките предприятия имат много от същите проблеми, свързани със сигурността като по-големите предприятия и правителствени агенции, но често им липсва бюджет и персонал за закупуване и администриране на сложни корпоративни системи. Така че много решения за сигурност или не се инсталират, или не се експлоатират правилно поради сложността.

В Covata не очакваме клиентите ни да станат експерти в машинното обучение, криптографията и т.н. Нашите решения са лесни за използване и внедряване, и позволи на нашите клиенти да се съсредоточат върху основния си бизнес, а не да се фокусират върху администрирането на нашите решения. Това е изключително ценно за малките предприятия, които се нуждаят от висококачествени решения, които могат да закупят и оперират рентабилно.

Нека направим крачка назад за момент Какво смятате за най-съществените предизвикателства пред сигурността и спазването на данните?

Страхотен въпрос! Най-съществените предизвикателства пред сигурността и спазването на данните са това предприятията не знаят каква чувствителна информация имат или къде тя съществува. Служителите и партньорите създават толкова много чувствителни файлове и имейли всеки ден и те се съхраняват в много облаци, сървъри и устройства.

Спазването на предстоящия Общ регламент за защита на данните (GDPR) на ЕС предизвика много ръководители те не могат да управляват своите отговорности според GDPR, освен ако не разберат къде съществуват лични данни - винаги и на всички места. Много от съществуващите технологии за защита на данните, като предотвратяване на загубата на данни в мрежата, не са адаптирани към новите начини на работа на потребителите (т.е. използване на софтуер като услуга и други облачни услуги).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me