Deveniți The Ultimate Hacker – Capitolul Gratuit de MJG Publishing

Mai jos este introducerea și primul capitol din “Deveniți Ultimate Hacker – Virus computer, crack, Malware, securitate IT

O versiune completă de tip Kindle sau Paperback poate fi achiziționată pe Amazon.

Introducere

„Hacking” este un cuvânt pe care lumea îl consideră nelegitim. Totuși, acest lucru nu este adevărat. O persoană care face ură nu trebuie neapărat să fie hoț. Atâta timp cât este inofensiv, hackingul este distractiv.

Hacking-ul este în regulă dacă căutați să vă stingeți curiozitatea. Persoana, care securizează date, fie că este vorba de o organizație sau de un simplu computer personal este, de asemenea, un hacker. Multe companii recrutează hackeri în echipa lor oficială pentru protejarea datelor și îmbunătățirea securității acestora. Oricât de surprinzător este, se poate face o carieră bună cu hackingul. Hackerii pot, de asemenea, să fie freelanceri ca hacker contractual pentru o perioadă limitată de timp, ceea ce le permite să lucreze cu diferite companii.

Multe companii multinaționale (MNC) angajează hackeri profesioniști. Cu toate acestea, este important să-l păstrăm etic și să nu renunțăm la partea mai întunecată a hacking-ului. Oamenii au, de asemenea, impresia greșită că hackingul este menit doar pentru geniile de înaltă calificare ale computerului cunoscute sub numele de codificatori. Hacking-ul nu se limitează doar la tehnologii, ci poate fi realizat și de oricine dorește să-și protejeze informațiile împotriva altora.

Există mai multe subiecte pe care le puteți acoperi în cazul hacking-ului cu mai multe cărți care le acoperă chiar de la elementele de bază până la detaliile profesionale. Cu toate acestea, această carte se adresează începătorilor care nu sunt bine versați în elementele de bază ale pirateriei. Această carte se concentrează în principal pe înțelegerea conceptelor critice în materie de hacking, cum ar fi fisurarea, malware, viruși și securitatea IT.

Această carte tratează, de asemenea, conceptele de hacking etic cu ajutorul cărora puteți securiza datele dvs. de mulțimea de hackeri neetici. Sper ca această carte să fie benefică și informativă și vreau să vă mulțumesc că ați ales această carte.

Citiți bine!

Capitolul 1: Noțiunile de bază ale hacking-ului de calculator – Ce trebuie să știți pentru a începe în hacking

Cu toții am auzit despre hackeri datorită mass-media noastre și a modului în care Hollywood-ul îi place să le înfățișeze în filme. Ne gândim la cineva care este inteligent și stă în subsol în timp ce intră pe orice rețea pe care o aleg. Este interesant atunci când vizionăm filme și mass-media înfățișând hacking-urile în propriile lor modalități, dar nici Hollywood-ul, nici presa principală nu arată cu adevărat adevărata poveste a hacking-ului.

Termenul de hacker a apărut în anii ’60 și a fost folosit inițial pentru a descrie un programator sau cineva care a fost capabil să scoată un cod de computer. Acești oameni au putut vedea modalități viitoare de a folosi un computer și ar crea noi programe pe care nimeni altcineva nu le-a putut. Practic, aceștia au fost inovatori în domeniile lor la acea vreme și, în cele din urmă, vor ajunge să fie cei care au condus industria calculatoarelor până în prezent..

Acești primii hackeri erau interesați de munca lor. Au fost încântați să creeze un program nou, dar au vrut să învețe cum funcționau și alte sisteme. Dacă s-ar întâmpla să existe un bug într-un alt sistem, acești hackeri ar fi cei care ar crea corecții care ar putea ajuta la remedierea problemei.

În timp ce, la început, acești oameni au fost vizionari care au contribuit la crearea de programe și chiar au rezolvat ceea ce nu funcționa pentru alții, lucrurile au început să se schimbe odată ce sistemul informatic a început să treacă în rețele. Apoi termenul de hacker se va extinde pentru a fi văzut ca cineva care a putut să intre pe o rețea în care accesul lor era restricționat. Uneori este posibil ca acest hacker să fi fost într-o anumită rețea, deoarece au fost curioși să afle cum a funcționat și alteori a fost în scopuri și scopuri mai rău intenționate..

După cum puteți vedea, există o mare diferență între ceea ce a fost considerat un hacker în urmă cu câteva decenii și ceea ce este considerat ca un hacker în ziua de azi. O parte din această confuzie există deoarece există două părți ale hackingului – pe care le vom analiza mai detaliat mai târziu – și fiecare va acționa ușor diferit pentru a expune sau proteja rețeaua în cauză..

Procesul de hacking este ceva care este adesea în știri, dar majoritatea oamenilor nu înțeleg despre ce este vorba. Practic, hackingul este procesul de modificare a software-ului și hardware-ului unui computer pentru a îndeplini un obiectiv care nu a fost scopul inițial. Poate include, de asemenea, orice dată când cineva intră într-o rețea pe care nu este permisă. Cei care se implică în acest proces sunt cunoscuți sub numele de hackeri și adesea sunt capabili să intre pe computere, sisteme și să găsească acces la informații pe care este posibil să nu le fie autorizate.

Deși mass-media ne poate conduce să credem că toți hackerii nu sunt în niciun fel de bine, pentru majoritatea lor, acesta nu este chiar cazul. Unii văd doar o provocare și o adrenalină grăbită de a intra pe un sistem, chiar dacă nu ar trebui. Alții le place să afle despre computere și să-și dea seama ce sunt capabili să facă. Cea mai mare parte a hacking-urilor care se întâmplă astăzi nu este menită să fie deloc distructivă sau penală, deși legea poate privi aceste lucruri diferit.

Deoarece mulți hackeri sunt considerați prodigii de calculator, în America există destul de puține corporații care îi angajează pe personalul lor tehnic. Acești hackeri sunt capabili să lucreze cu compania pentru a descoperi orice defecte prezente în sistemul de securitate, ceea ce face mai ușor să remedieze aceste probleme înainte de intrarea unui hacker criminal. Aceste persoane pot ajuta la oprirea furtului de identitate, protejarea organizației și multe altele.

În plus, hackingul computerizat a dus la alte evoluții în tehnologie. Un astfel de exemplu este Dennis Ritchie, un fost hacker, care a creat sistemul de operare UNIX, care a avut un impact semnificativ asupra modului în care Linux a fost ulterior dezvoltat. Shawn Fanning, care este creatorul Napster, este cunoscut și ca un hacker de calculator, precum și un lider în tehnologie.

Desigur, cei care au motive mai puțin nobile pentru hacking sunt cei care primesc cea mai mare intenție. Unii vor să vă fure informațiile personale, să intre în informațiile unei companii și să intre într-o rețea fără autorizarea corespunzătoare. Aceasta este o infracțiune și vă poate pune în închisoare timp de 20 de ani, precum și să plătiți multe amenzi grele. Acestea sunt tipurile de oameni care au adus legi mai stricte împotriva hackingului, antivirus și malware mai stricte și multe altele.

  6 Védekezés a CLOUD törvénytől

După cum puteți vedea, există multe părți ale lumii hackerilor. Cei mai mulți hackeri sunt într-adevăr interesați de calculatoare și au capacitatea de a pune aceste cunoștințe să funcționeze în domeniul tehnologiei, în timp ce alții sunt mai puțin nobili și vor lucra pentru a intra în rețele și a fura informații care nu sunt ale lor..

 

Uzual Termeni de știut

Acum că aveți o idee despre ce este vorba despre hacking, este important să cunoașteți unii dintre termenii standard care apar în cuvântul hacking. Asigurați-vă că priviți unii dintre acești termeni și înțelegeți-i, deoarece acest lucru va facilita absorbția informațiilor din capitolele următoare.

Adware: Adware este un tip de software conceput pentru a face ca suplimentele preselectate să vină pe software-ul dvs. Unele dintre acestea vor fi răuvoitoare și vor prelua computerul și vor încetini sistemul, legând resurse și făcând imposibilă utilizarea computerului cum doriți.

Backdoor – acesta este un punct de intrare într-un computer sau sistem care va eluda securitatea normală și este adesea folosit pentru a accesa un sistem sau o rețea de calculator. Este posibil ca dezvoltatorul sistemului să creeze acest lucru ca o comandă rapidă în faza de dezvoltare, dar dacă uită să îl elimine, hackerii îl pot obține. Uneori, hackerul este capabil să-și creeze propria ușă din spate în sistem.

Pălăria neagră – acesta este tipul rău, hackerul care vrea să utilizeze informațiile într-un mod rău. De asemenea, pot împărtăși aceste informații cu alte pălării negre pentru a exploata sistemul.

Cookie-uri – aceasta este o informație pe care un site web o va stoca în browserul computerului dvs. despre istoricul căutării. Poate economisi timp la completarea formularelor pe un site și așa mai departe. Un hacker ar putea să obțină aceste informații și să le utilizeze dacă nu ștergeți din când în când.

Cracker – aceștia sunt hackerii care își folosesc abilitățile pentru a intra ilegal pe site-uri și rețele, de obicei pentru a provoca daune.

Firewall – aceasta este o barieră pentru sistemul care ajută la păstrarea intrusilor nedoriti departe de rețea. Acestea pot fi fie un software, fie un dispozitiv fizic și, dacă este proiectat bine, poate să-i oprească pe hackeri.

Pălăria gri – acesta este un hibrid între pălăria albă și pălăria neagră. De obicei, lucrează pentru a expune defectele care sunt în securitatea sistemului. Aceștia pot folosi unele mijloace ilegale pentru a face acest lucru, dar pot ajuta la protejarea unei persoane sau a unei companii în proces, uneori chiar lucrând pentru acea companie.

Keylogger – acest program nu vă va distruge computerul, dar va înregistra fiecare lovitură pe care o faceți pe computer. Informațiile pot fi trimise înapoi către o pălărie neagră, care o va folosi pentru a determina numele de utilizator și parola pe care să o utilizați ulterior. Aceasta vă poate pune în pericol informațiile bancare, informațiile private și chiar și social media. Adesea, acest lucru este combinat cu un hack de captură de ecran, astfel încât hackerul are acces mai bun la site-urile pe care le vizitați atunci când introduceți informațiile.

Programele malware – acesta este un program dăunător care va provoca pagube și poate include lucruri precum bombe logice, bombe de timp, viermi, viruși și troieni.

Phishing – acest lucru este atunci când primiți un mesaj, de obicei într-un e-mail, care pare legitim, dar provine de la o pălărie neagră care încearcă să obțină informații personale. Este posibil să primiți ceva care pare că provine de la banca dvs., de exemplu, solicitându-vă numele, adresa, codul PIN și numărul de securitate socială. Nu uitați că băncile și alte instituții nu vor solicita niciodată acest lucru online. O modalitate bună de a vă păstra în siguranță cu aceste e-mailuri este să nu faceți niciodată clic pe linkul direct din e-mail. Accesați browserul de căutare și introduceți site-ul și vizitați de acolo.

Virus – acesta este un cod sau program dăunător care se va atașa la alt fișier de program și chiar se va reproduce pentru a infecta alte sisteme. Este asemănător gripei prin faptul că se va răspândi în jurul și va infecta multe sisteme simultan. Poate fi răspândit folosind un sistem în rețea, un stick de memorie, CD sau prin e-mail.

Pălăria albă – acești hackeri își folosesc abilitățile în scopuri etice. Aceștia le pot folosi pentru a zdrobi o pălărie neagră și pentru a menține sistemul computerizat funcționând corect. Multe companii vor angaja pălării albe pentru ca sistemul lor să funcționeze corect.

Omul în atacul central – atunci când hackerul se va insera în rețea pentru a urmări traficul și a schimba mesajele care sunt trimise. Sistemul le va vedea ca legitime, iar țintele deseori nu își dau seama că mesajele și traficul lor sunt manipulate. Când primul computer trimite informații, acesta va merge la computerul hacker, care poate face modificări la informații sau poate doar să le citească pentru a afla despre rețea, înainte de a o trimite la receptorul dorit. Atât receptorul, cât și expeditorul vor presupune că hackerul ar trebui să fie acolo dacă bărbatul din atacul din mijloc funcționează cu succes.

Atac de forță brută – aceasta este o tactică care poate dura un pic de timp, deoarece va folosi toate combinațiile de litere, numere și caractere pentru a ajunge pe un sistem. Este ineficient, dar funcționează și este adesea salvat atunci când toate celelalte alternative nu funcționează.

Atacul de refuz al serviciului – acesta este un atac care este folosit pentru a face ca o rețea sau un site să nu răspundă. Este adesea obținut atunci când hackerul trimite o cantitate imensă de solicitări de conținut, astfel încât să existe o suprasarcină către server. În timp ce serverul nu răspunde, hackerul este capabil să intre și să obțină informațiile pe care le doresc.

IP – aceasta este adresa protocolului internet. Este orice amprentă pe care orice dispozitiv o va purta pentru a-l conecta. Dacă hackerul are adresa IP a unui dispozitiv, ei sunt capabili să afle unde se află, să urmărească orice activitate de pe acesta și chiar să afle cine folosește computerul.

Aceștia sunt doar câțiva dintre termenii pe care îi puteți întâlni atunci când aveți de-a face cu lumea hackerilor. Există mulți alți termeni de atacuri pe care pălăriile negre le pot efectua pe sistemele de computer pentru a primi informațiile pe care le doresc, preluarea computerului și multe altele. Înțelegerea diferitelor metode de atac și învățarea modului în care funcționează hackingul vă poate ajuta să înțelegeți multe aspecte diferite din lumea hackingului.

Concepții greșite comune despre hacking

Hacking-ul a fost de ceva timp și, din cauza mass-media și a ceea ce ați auzit despre acest proces, este posibil să aveți unele concepții greșite despre ce este acest proces. Aici vom explora unele dintre concepțiile greșite comune cu hackingul pentru a dezvolta o mai bună înțelegere.

Hackingul este întotdeauna ilegal

Când citiți un articol online sau într-un ziar despre hacking, este de obicei în ceea ce privește hackingul ilegal, unde cineva a ajuns într-o rețea pe care nu ar fi trebuit să o provoace și care a provocat hame sau hackeri care răspândesc malware și viruși. Aceste tipuri de hacking sunt ilegale, dar asta nu înseamnă că toate hackingurile sunt ilegale.

  A StrongVPN törlése és a visszatérítés megszerzése - 2020-as frissítés

Există un fel de hacking numit hacking etic. Este vorba despre oameni care lucrează pentru companii pentru a-i ajuta să expună defecte în sistem, cei care lucrează pentru a-i menține pe ceilalți și așa mai departe. Acești oameni vor ajuta la protejarea rețelelor și sistemelor pentru companii și persoane, în loc să le folosească în scopuri rele.

Toți hackerii sunt tineri

O altă concepție greșită pe care o puteți întâlni este că toți hackerii sunt tineri, fie că sunt adolescenți, fie la începutul anilor 20. Deși există unii hackeri care se încadrează în această categorie de vârstă, hackerii sunt oricine știe multe despre calculatoare și cum să ajungă în locuri în care s-ar putea să nu li se permită. cu mai puțină experiență, dar oricine de orice vârstă poate fi un hacker.

Software-ul de securitate va opri pirateria

Dacă aveți un sistem de securitate în loc, vă poate ajuta să vă protejați computerul împotriva unor amenințări, dar nu este întotdeauna o modalitate sigură de a vă proteja împotriva tuturor hackerilor. Hackerii sunt adesea capabili să obțină acest software pentru a obține informații sensibile. În plus, de multe ori problema nu se datorează softului, ci utilizatorului face ceva greșit. Hackerii vor folosi trucuri și alte modalități de a vă convinge să le lăsați în sistemul dvs., indiferent de software-ul pe care îl aveți pe computer.

De exemplu, este posibil să aveți cel mai bun sistem de securitate pe computer, dar dacă faceți clic pe un link și predați informațiile, hackerii încă au câștigat. De multe ori hackerii vor trimite e-mailuri sau informații care arată ca altcineva, precum banca dvs. și vor solicita aceste informații personale. Cei care nu acordă atenție vor trimite informațiile și se vor expune hackerului, indiferent de software-ul lor de securitate.

Hacking Needs, o mulțime de software

Datorită Hollywood-ului, există multe zvonuri și concepții greșite care vin cu hacking-ul, iar una dintre acestea este că ai nevoie de un software special, uneori obținut ilegal, pentru a putea hack în alte sisteme. Dar, în realitate, ai nevoie doar de câteva instrumente simple pentru a-l realiza. De exemplu, puteți utiliza o aplicație Web pentru hacking, care va arunca o privire asupra diferitelor site-uri web și va găsi vulnerabilitățile care sunt pe ele. Hackerii de pălărie albă le vor folosi pentru a găsi greșelile și pentru a face site-ul mai sigur, dar hackerii de pălărie neagră vor trece prin asta pentru a exploata site-ul.

În cea mai mare parte, hacking-ul înseamnă să încercați multe lucruri diferite, doar un pic diferit, până când veți găsi o modalitate de rupere a sistemului. Nu veți avea nevoie de cel mai exotic software pentru a face acest lucru, dar veți avea nevoie de puțină putere pe computer și multă răbdare pentru a-l duce la bun sfârșit.

Ai nevoie de un grad avansat pentru a fi hacker

Unii hackeri au un nivel avansat pentru meseriile lor. Aceștia sunt cei care poate iubesc calculatoarele și lucrează pentru o companie mare pentru a găsi defecte în sistem. Au mers la școală pentru a ajuta să își pună piciorul în ușă și pentru a se asigura că știau cele mai noi tehnologii în hacking pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Pentru a deveni hacker nu este nevoie de ani de educație. De fapt, mulți dintre cei mai buni hackeri nu au mers niciodată la facultate, sau cel puțin nu pentru un studiu legat de computer. Trebuie doar să ai o dragoste pentru computere și capacitatea de a învăța cum funcționează. Puteți învăța cu ușurință cum să lucrați foarte mult cu munca de hacking din propria casă, iar mulți dintre cei care intră în câmpul de hacking merg mai degrabă decât prin colegiu.

Hacking etic vs etic

Există două lumi când vine vorba de hacking. Există cei care își vor folosi abilitățile de hacking pentru a-i ajuta pe ceilalți. O pot face în timpul lor liber și pot găsi lacune sau spații în aer liber pe un site web corporativ și pot avertiza acea companie pentru a-i ajuta. Unele dintre aceste persoane chiar lucrează pentru spitale, corporații și alte afaceri cu scopul exclusiv de a găsi și repara orice puncte slabe în securitate pentru a păstra informațiile personale în siguranță. Aceștia ar putea să facă furori prin sistem, dar o fac într-un mod etic pentru a ajuta.

Cealaltă lume este ceva mai întunecată și este plină de hackeri care își folosesc abilitățile pentru propriile avantaje personale. Aceștia pot intra într-un sistem pentru a obține informații personale. Aceștia pot trimite e-mailuri și link-uri care solicită informații personale pentru furt de identitate și alte greșeli. Ei nu ajută pe nimeni, ci pe ei înșiși în acest proces.

Fiecare dintre aceste lumi va funcționa la fel atunci când vine vorba de hacking și folosirea acelorași instrumente, dar vor face acest lucru din diferite motive. În timp ce mass-media își va petrece cea mai mare parte a timpului uitându-se la hacking-ul cu pălării negre – cei care se confruntă cu probleme pentru eforturile lor – există o întreagă lume de hacking etic, care face mult bine în lume și economisește mulți bani , timp și dureri de cap pe termen lung.

Hacking etic

Hackerii etici vor utiliza multe din aceleași tehnici și metode ca și hackerii criminali pentru a trece peste apărarea în loc pentru o rețea, dar vor face acest lucru din diferite motive. Hackerii etici depășesc sistemele de securitate pentru a documenta aceste lacune și oferă câteva sfaturi despre cum să rezolvi aceste probleme. Mulți dintre ei vor lucra pentru corporația care are site-ul web, astfel încât să poată face documentația și să ajute la crearea unui plan pentru a remedia problema. Alții ar putea doar să afle despre lacună și vor anunța compania, fără a avea vreo afiliere cu aceștia.

Ideea din spatele hackerilor etice este verificarea securității unei rețele. Compania înțelege că există hackeri de acolo care ar putea dori să intre în rețea și să fure informații personale. Când vine vorba de magazine online, spitale și alte companii, pot exista o mulțime de informații personale pentru o gamă largă de clienți. Dacă intră o pălărie neagră, aceste informații sunt disponibile gratuit și mii de persoane ar putea fi afectate.

Cunoscând aceste informații, companiile vor angaja pălării albe pentru a ajuta la localizarea eventualelor vulnerabilități care vor fi în sistemul lor. De asemenea, aceștia vor petrece timp încercând să-și dea seama dacă în viitor se pot întâmpla activități rău intenționate în cadrul software-ului. Aceste vulnerabilități se găsesc adesea în configurații de sistem necorespunzătoare, cum ar fi un defect software, iar pălăria albă va acționa pentru a le repara pentru a proteja informațiile valoroase.

Aproape orice companie care are conexiunea lor pe internet și care deține informații personale ale clienților lor în baza de date ar trebui să ia în considerare faptul că o pălărie albă îi poate ajuta sau cel puțin pe cineva care are cunoștințe de hacking de bază. Acest lucru îi va ajuta să aibă grijă de vulnerabilități un pic mai bine și va facilita protejarea clienților.

  Sqrrl - Vadászati ​​fenyegetések, mielőtt valódi károkat okoznának

Deși hackingul a fost un pic în jur, nu a fost până în anii 1970 când a început primul proces de hacking etic. Statele Unite și-au dat seama că dețineau multe informații personale și că pălăriile negre le-ar plăcea să obțină aceste informații. Guvernul a decis să apeleze la experți, care erau cunoscuți ca echipe roșii, pentru a intra în sistemele informatice și pentru a găsi unde se află toate vulnerabilitățile. Aceasta a devenit curând o industrie semnificativă pe piața securității informației, iar multe companii mari includ acum acest tip de activitate în infrastructura lor pentru a păstra în siguranță.

Acum, că se distribuie atât de multe informații personale pe internet, există diverse standarde care necesită ca toate organizațiile care se conectează la internet să aibă un test de penetrare. Acesta este practic un test pe care organizația trebuie să-l parcurgă pentru a se asigura că informațiile lor sunt sigure și că lacunele sunt îngrijite. Organizațiile mai mici pot angaja un hacker etic pentru a ajuta acest lucru cu ocazia de a fi la curent, iar companiile mai mari vor avea echipe întregi care lucrează pentru ei cu normă întreagă..

Există multe modalități prin care un hacker etic își poate ajuta clienții și devine un domeniu în creștere. În timp ce mulți oameni totuși consideră că un hacker este cineva care nu face decât să se înșele sau să fie interesat să fure informații, există mult mai mulți hackeri care lucrează într-un mod etic pentru a ajuta la păstrarea în siguranță a rețelelor de calculatoare. Aceștia pot folosi unele dintre aceleași tehnici ca omologii lor de pălărie neagră, dar le folosesc pentru bine, mai degrabă decât pentru rău.

Hackingul etic a crescut în popularitate și a fost o modalitate foarte bună pentru organizații de a-și lua securitatea în propriile mâini. Un hacker de căciulă albă va lucra pentru ca compania să parcurgă procesul de hacking pentru a ajuta la păstrarea informațiilor clienților în siguranță de persoanele fără scrupule. Unii profesioniști din securitate poartă nume diferite, deoarece nu le place corelația cu „hackerul”, dar funcționează într-un mod similar – în scopul de a ajuta.

Hacking criminal

Cealaltă parte a hacking-ului este un pic mai întunecată. În loc să încerce să protejeze informațiile personale ale altora și să ajute o companie să rămână în siguranță, un hacker criminal fură informațiile pentru propria utilizare personală. Aceștia pot intra în rețeaua unei companii pentru a fura e-mailuri și numere de cărți de credit pentru a le folosi ca atare. Aceștia pot trimite un virus în preajmă sau pot solicita informații, pretinzând a fi altcineva, pentru a face rău celeilalte persoane și pentru a se ajuta.

Practic, hackingul criminal este orice fapt care este comis de cineva care are multe cunoștințe despre computere, care va folosi apoi aceste cunoștințe pentru a realiza diferite acte de furt de proprietate intelectuală, furt de identitate, fraudă cu card de credit, vandalism, terorism și alte crime pe computer. Adesea va încălca confidențialitatea celeilalte persoane sau grupuri de persoane și poate provoca chiar unele daune unei proprietăți bazate pe computer. Există o mulțime de motive pentru care hacking-ul criminal se va întâmpla, dar de multe ori este de a vedea un câștig financiar pentru hacker.

Există mai multe modalități prin care un hacker criminal poate intra în rețea și poate găsi informații personale pe care le poate folosi cu răutate. Virusurile sunt o opțiune atractivă care poate fi obținută pe computerul dvs. și va trimite informațiile înapoi expeditorului inițial. Caii troieni vor ajunge pe computerul tău, deoarece arată ca un program legitim, dar oferă adesea un backdoor ușor pentru hackerul să intre în sistemul tău. Alte programe se pot adăuga liniștit pe computer și vor documenta apăsările cheie pentru a descoperi numele de utilizator și parolele la e-mailuri, site-uri bancare și multe altele.

O altă metodă pe care o vor folosi mulți hackeri de pălării negre este de a trimite e-mailuri. Aceste e-mailuri vor părea că provin de pe site-uri legitime, cum ar fi banca dvs. și vor avea legături în interior. Dacă faceți clic pe link, puteți ajunge la un virus sau o altă problemă de pe computer. Unii vor ajunge chiar atât de departe încât să vă trimită un formular prin care vă solicitați informații personale. Dacă furnizați informațiile, veți constata că acestea se adresează direct hackerului și solicitarea nu a fost niciodată de la banca dvs. sau la sursa pe care a pretins-o..

Există o mulțime de daune care pot fi cauzate de hackerii de pălării negre, mai ales dacă o persoană sau o companie nu ia măsurile corecte pentru a se asigura că există siguranță a computerului în jurul lor. Oamenii ar putea pierde mulți bani, trebuie să se ocupe de furtul de identitate și multe altele. Este o idee bună să fiți mereu atenți la vedere pentru a afla când s-ar putea întâmpla aceste încălcări.

Există câteva cazuri de hackeri celebri în ultimele decenii. De exemplu, David Smith este unul dintre cele mai notabile dintre aceste cazuri când a lansat Virusul Melissa în 1999. Acest virus a reușit să ajungă la 1,2 milioane de calculatoare, iar afacerile din Europa și Statele Unite au pierdut 80 de milioane de dolari. După ce a fost prins, Smith a fost condamnat pentru hacking criminal și a avut o sentință de patruzeci de ani. El a fost eliberat după doar timidul de doi ani de închisoare după ce a acceptat să lucreze pentru FBI.

Acesta este doar unul dintre cazurile de hacking criminal și cele mai multe dintre ele nu se vor întâmpla atât de răspândit ca cel de mai sus. Cu toate acestea, ele costă milioane de dolari în pierderi financiare în fiecare an pentru multe întreprinderi atunci când un hacker de tip „black hat” este capabil să intre pe un computer și să ia aceste informații personale.

Practic, există o cursă între hackerii cu pălăria neagră și pălăria albă. Pălăriile albe lucrează pentru a închide toate lacurile și ușile din spate pe care le pot găsi pe rețele, iar alte computere și pălăriile negre încearcă să intre înainte ca lucrurile să se închidă sau să găsească o nouă modalitate de a provoca o mizerie. Uneori, pălăriile albe câștigă și îi pot ține pe oameni afară, dar sunt de multe ori când o pălărie neagră va putea să-i bată la ea și le va face rău.

Hackerii de pălării albe și negre vor folosi multe din aceleași tehnici pentru a prelua un sistem informatic. Vor putea să intre pe sisteme, în același mod, să privească informațiile și să finalizeze aceleași sarcini. Diferența în care un hacker etic va face acest lucru pentru a găsi vulnerabilități într-o rețea pentru a le repara în timp ce un hacker criminal este mai interesat să afle informații personale, să provoace o pierdere pentru o companie și să provoace alte răutăți cu munca lor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me