Дневниците за възстановяване – на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?

„Гаранция за връщане на парите.“ Три думи, които всеки потребител обича да чува. Те предлагат усещане за сигурност; знанието, че ако продуктът или услугата, която купувате, не отговарят на вашите очаквания (или просто трябва да промените мнението си за желанието си), имате какво да посочите и да кажете „но вие казах, че имам право на възстановяване!“

Предаване на париЗащо търсим този комфорт? Защото знаем, че някои от търговците, от които купуваме, не са „бизнес на думата им“, така да се каже. Наясно сме, че само защото някой казва, че имате право на връщане на парите си, ако не сте доволни, той ще изпълни това обещание. Тъжно е, но е вярно и това не се различава за VPN доставчиците. Обичайте ги колкото можем – и това правим тук във VPNMentor – опитът ни е, че не всички наши приятели, продаващи поверителност, са толкова честни, колкото бихме искали да ги видим.
В наше време като доставчици на знания за VPN видяхме доста отзиви, в които се посочва, че някои доставчици не желаят да получат възстановяванията, които клиентите си заслужават, поради което направихме собствено проучване, за да видим кои доставчици на VPN живеят по кода и които не желаеха да се разделят с парите на своите клиенти.

Знак за гаранция за връщане на пари в VPNArea

Систематично се регистрирахме за месечно членство с доставчици, за които видяхме, че имат навика да не връщаме възстановявания, и незабавно поискахме отмяна на членството ни, както и възстановяване на средства от всички тях. Трябва да изясня, когато кажа „отмени“. В крайна сметка се регистрирах само за един месец, нали? В техническо отношение го направих. Въпреки това много VPN компании са големи при подновяването на абонамент, без да им се казва изрично да го правят, след като месечният абонамент приключи. Ако не погледнете банковите си извлечения, можете да получите такса за месеци VPN услуга, без дори да знаете, докато не стане твърде късно. Ние не сме луди по тази индустриална практика, но това е само едно от онези неща, с които сега всички трябва да живеем.

  Távoli elérésű VPN vs helyről VPN - Teljes útmutató 2023

За наша изненада доста от VPN-тата, с които се подписахме, всъщност се радваха да ни върнат пари. Бяхме много щастливи от това; не търсим да омаловажаваме нечия репутация, а просто защитаваме тези, на които служим, като им казваме фактите. По-голямата част от тях ни изпратиха имейл с обичайния „има ли проблем, с който можем да ви помогнем да разрешите проблема, който ви кара да ни напуснете?“ Един дори ни предложи 50% отстъпка от следващата фактура, ако се съгласим да променим решението си, което аплодираме. Излишно е да казвам, че така или иначе продължихме с молбата си. Ето нашите открития:                             

  зала на славата Зала на срама
Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си? Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?
Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си? Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?
Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?
Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?
Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?
Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?
Unlockator лого

 

На HMA, Ivacy, MyIP.io, частен достъп до Интернет, VPN зона и Unlocator казваме „поздравления“ за преминаването на теста. IPinator, VPNMaster и Privatoria, ще обясним по-подробно.

IPinator

Когато първоначално направихме заявка за анулиране и получаване на възстановяване, те отговориха, информирайки ни, че са получили искането ни и ще анулират бъдещи абонаменти. Те обаче игнорираха молбата ни за възстановяване, на което нежно отговорихме, че все пак бихме искали възстановяване и не сме инсталирали, нито използвали VPN. Към днешна дата все още не сме чували нищо назад. Ето кореспонденцията.

Искане за възстановяване на IPinator

 

VPNMaster

Какво можем да кажем за този? Те никога не са преставали да ни учудват и защо това трябва да се промени сега? Екранната снимка на нашата продължителна, но безпрепятствена кореспонденция с тях казва всичко. По същество те ми казват многократно, за период от десет дни, че молбата ми е ескалирана до техния старши администратор, който или е в отпуск, или просто е много лош на работата си. За да добавя обида към нараняване, след като все още не се чух, получих фактура, която ми казва, че ще ми бъде таксувано автоматично за втория ми месец услуга след 15 дни. За получената кореспонденция вижте разговора вдясно по-долу. (Съвет: включва старши администратор).

  DataVisor использует многомерные алгоритмы для обнаружения мошеннических учетных записей пользователей

 

Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?Дневниците за възстановяване - на кого можете да се доверите, за да върнете парите си?Privatoria

Не се радваме, че ни отказаха възстановяване на пари, но има някои смекчаващи обстоятелства, които донякъде оправдават действията им. От една страна, почти всеки доставчик, някъде на основната им страница или на страницата за покупка, има нещо в основата на „X дни гаранция за връщане на парите“. Privatoria не го прави, така че това със сигурност се отчита в тяхна защита. В отговор на молбата ми получих приятен имейл с молба да обясня всички проблеми, които бих имал, както и връзка към страницата им за политика за възстановяване. На това отговорих, че нямам проблеми и просто бих искал да възстановя сумата. Отговорът беше същият, като заяви, че „Политиката ни за възстановяване на пари описва всички възможни условия за възстановяване и трябва да го спазваме.“ Политиката всъщност очертава законни причини за възстановяване и за съжаление за мен, промяна в сърцето не е сред тях. В крайна сметка, макар че смятам, че е в техен интерес да се спазват исканията за възстановяване, трябва да спазвам тяхната политика.

Както можете да видите, също както при повечето фирми, има и такива, които нямат проблем с възстановяването на сумата, без да се задават въпроси, има и такива, които отказват да откажат възстановяването (законно или не), а има и такива между тях, които или игнорирате заявките, или ви карат да чакате прекалено големи количества време, което е почти толкова лошо. Според мен последният не е в най-добрия интерес, тъй като е изключително непрофесионален и макар че може да ги спаси от връщането на няколко долара, в крайна сметка наранява бизнеса им. Като потребител, вие заслужавате да знаете на кого можете да се доверите, за да почетете думата им и кой просто не предлага политика за възстановяване. Отново, в случая с Privatoria, те не са направили нищо лошо, но потребителите трябва да знаят, че не приемат „промяната на сърцето“ като причина за възстановяване на средствата.