Este anul 2023. Ce știe cu adevărat Google despre tine?

În cei patru ani ai mei de lucru la Google, Am rămas uimit de informațiile pe care compania le are asupra utilizatorilor săi.

Pentru a crea acest articol, am vorbit și cu 14 ingineri care lucrează în prezent la Google, astfel încât să înțelegeți despre ce știe Google adresa dvs. de sex, vârstă și domiciliu și locul de muncă – ca să nu mai vorbim de situația dvs. financiară, sănătatea dvs. și chiar tendințele dvs..

Cel mai important, vă voi arăta cum trebuie ștergeți toate datele din trecut de la Google (și guvernul SUA, care poate avea acces la acesta) și cum să ascunde informațiile viitoare de la Google.

Cuprins:

6 lucruri pe care Google le cunoaște despre tine
Cum colectează Google aceste informații?
De ce Google vrea informațiile dvs.?
Cum vă poate afecta acest lucru?
Cum vă puteți proteja confidențialitatea?
– Cum să descărcați o copie de rezervă a datelor dvs. de pe Google
– Cum să ștergeți cookie-urile în Google Chrome
– Cum să renunțați la Google Analytics
– Cum să vă schimbați setările de confidențialitate pe Google
– Cum să ștergeți Istoricul Google
Concluzie

6 lucruri pe care Google le cunoaște despre tine

1. Whooooo ești tu, cine, cine, cine, cine??

Este anul 2023. Ce știe cu adevărat Google despre tine?

În afară de informațiile de bază pe care Google le știe cel mai probabil despre tine (nume, sex, data nașterii, limba, etc.), folosesc tehnologia de ultimă generație pentru a se asigura ei știu exact ce te face, ei bine … TU.

Știu cum arăți – datorită îmbunătățirii mereu a recunoașterii faciale și a etichetării în Google Fotografii

Ei știu cum sună, datorită înregistrării vocale utilizate în produsele lor sau în aplicația terță parte căreia i-ați acordat permisiunile. Dacă accesați Activitatea mea pe site-ul lor web, puteți vedea și asculta istoricul înregistrărilor.

Ei îți cunosc credințele. Urmărind istoricul căutării dvs., Google poate construi un profil în jurul convingerilor dvs. spirituale, al convingerilor dvs. politice și chiar anticipează cum intenționezi să votezi.

Ei știu cât de sănătos ești. Ați încercat să vă autodiagnosticați o boală în ultima perioadă? Ați căutat cel mai apropiat medic / farmacie? Sau poate a vrut să încerce un remediu la domiciliu? Dacă crezi că te îmbolnăvești, Google probabil crede la fel. Cu toate acestea, dacă utilizați Google Fit, atunci Google nu crede, știu. Te loghezi. Ei o știu.

2. Locație, locație, locație

icon_Location

Dacă sunteți ca mine, probabil că vă transportați telefonul oriunde mergeți. O sincronizați cu alte dispozitive. Cel puțin, probabil nu este singurul dispozitiv pe care îl conectați la internet.

Problema este că atunci când vă conectați prin rețele wi-fi, GPS sau celulare, Google vă poate urmări locația – și monitorizând cât timp sunteți conectat în fiecare loc, ei știu unde te duci, unde ai fost și cât timp ai fost acolo.

Partea cea mai înfricoșătoare a Google care vă cunoaște obiceiurile de mișcare este aceea ei își pot da seama ușor unde locuiți și lucrați.

Dacă credeți că puteți evita acest lucru trecând de la Google Maps la principalul său concurent, Waze, gândiți-vă din nou. Google a achiziționat Waze și deține seturile de date de pe ambele servicii – canale diferite în același vas de date cu informațiile dvs..

3. Ține-ți prietenii aproape …

icon_Communication

Dacă credeți că este doar dumneavoastră împotriva mașinii, gândiți-vă din nou. Profilarea este un sport de echipă. Ești urmărit. Prietenii tăi sunt urmăriți. Prietenii tăi sunt obișnuiți să te urmărească.

Dacă vor să știe cu cine vorbești, vă pot vedea contactele în Gmail, Google Hangouts și telefoanele Android, inclusiv nume, e-mailuri și numere de telefon, chiar și până acum să vezi cu cine vorbești cel mai mult.

Dacă vor să afle când și unde întâlnești oameni, atunci Google Calendar are răspunsul – sau dacă doriți să le ușureze, faceți o fotografie și etichetați-vă dvs. și prietenul dvs. la locație.

Ei știu ce spui. Până în 2023, Google a scanat automat e-mailurile personale ale utilizatorilor săi pentru a face sugestii de site-uri web și pentru a permite publicității să fie direcționate către utilizator. Apoi au anunțat că vor înceta să citească e-mailuri pentru a crea publicitate vizată.

Mai rău încă, De asemenea, Google scanează e-mailurile non-abonaților care trimit e-mailuri către persoane cu cont Gmail. Acești oameni nu s-au înscris la Gmail. Nu există nicio confirmare din partea Google cu privire la cât timp sunt păstrate informațiile sau la modul în care acestea sunt utilizate fără aplicații de terțe părți publicitare.

Aceasta nu se limitează doar la e-mailuri text, adică pot vedea și videoclipurile și fotografiile pe care le trimiteți.

Google susține că acest lucru nu mai este cazul, cu unele excepții și că pericolul provine de la aplicații terțe la care utilizatorul a permis.

De parcă nu este suficient de rău, dacă utilizați Google Drive, Google știe exact ce fel de informații aveți, și vă pot bloca din propriile fișiere Google Drive dacă suspectează că aveți „conținut inadecvat”.

4. Butoanele Like / Dislike ale tale

icon_Likes

Ori de câte ori tu căutați lucruri specifice pe Căutarea Google, algoritmul învață.

  Zamašitev prometa BolehVPN vas spravlja v težave, tudi na Kitajskem

Ori de câte ori tu vizionați un anumit videoclip pe YouTube, algoritmul învață.

Ori de câte ori tu dați clic sau ascundeți un anunț, algoritmul învață.

Ori de câte ori tu cumpara ceva online, dacă Google a făcut parte din proces, algoritmul învață.

Învață până știe exact ce îți place și nu îți place … și apoi învață ceva mai mult.

5. Viitorul tău este în mâinile lor

Aveți de gând să ieșiți la o petrecere sau la un restaurant? Planificați să vedeți un film sau un concert? Planificați să faceți o excursie sau să vizitați un reper? Planificați să studiați sau să învățați o limbă nouă? Planificați să vă mutați într-un oraș nou? Planificați să cumpărați o mașină sau o casă? Aveți de gând să faceți o intervenție chirurgicală? Planificați să aveți un copil? Planificându-ți viața?

Ați căutat oricare dintre aceste lucruri pe Google sau YouTube?

Daca ai facut, Google plănuiește chiar alături de tine. O singură comandă de publicitate personalizată, vă rog.

6. Web-ul este lipicios

Dacă Google este păianjen, Google Chrome este web-ul său.

Google Chrome înregistrează toate lucrurile pe care le-ați căutat în Căutarea Google, toate site-urile web pe care le-ați vizitat sau marcate, fiecare videoclip YouTube pe care l-ați vizitat, fiecare anunț pe care ați făcut clic, chiar și câte parole de completare automată Google Chrome.

Aceste obiceiuri ale browserului Google Logged includ:

 • Tot ceea ce ați căutat folosind Căutarea Google sau YouTube
 • Istoricul dvs. YouTube
 • Câte căutări Google ați făcut în această lună
 • Fiecare site web pe care ai făcut vreodată clic
 • Fiecare adresă web introdusă în bara de adrese
 • Fiecare site web pe care l-ați marcat vreodată
 • Fiecare filă Google Chrome deschisă pe toate dispozitivele.
 • Câte conversații Gmail ați avut
 • Aplicațiile pe care le-ați descărcat de la Chrome Web Store și din magazinul Google Play
 • Extensiile dvs. Chrome Web Store
 • Setările browserului dvs. Chrome
 • Orice adrese de e-mail, adrese, numere de telefon pe care le-ați setat să completeze automat Chrome
 • Toate numele de utilizator și parolele pe care le-ați solicitat să salveze Chrome
 • Toate site-urile pentru care ați solicitat Chrome să nu salveze o parolă

Cum colectează Google aceste informații?

Toate aceste informații sunt colectate prin intermediul site-urile și aplicațiile Google pe care majoritatea dintre noi le folosim în fiecare zi.

Ce știe Google despre tine - Infographic

De ce Google vrea informațiile dvs.?

Ei bine, răspunsul lor nu este un răspuns real este o experiență Google mai rapidă, mai inteligentă și mai utilă.

ce știe Google despre tine (1)

Ei doresc să logheze cât mai multe din datele dvs. pentru a putea pune mâna pe ele deoarece susțin acest lucru cu cât au mai multe date despre dvs., cu atât vă pot satisface nevoile personale, îmbunătățește-ți experiența online și crește securitatea utilizatorului.

De asemenea, Google folosește datele dvs. pentru:

 • Videoclipuri YouTube recomandate.
 • Oferiți o mai bună reacție la Google Maps.
 • Acces rapid și ușor la informații personalizate atunci când utilizați Căutarea Google.
 • Mai multă productivitate atunci când utilizați Google Assistant.
 • Utilizați funcțiile de completare automată prin motorul de căutare.
 • Activați Chrome pentru completarea automată a formularelor pentru dvs..

Cum vă poate afecta acest lucru?

Hack, Hackity, Hack!

Dacă datele dvs., stocate de Google, sunt hackate, acestea pot fi folosite în mod eronat în moduri mai sinistre.

(Mai rău decât publicitatea? Știu!)

În timp ce companii mari precum Google și Facebook încearcă mereu să rămână în fața elementelor criminale de pe web, securitatea internetului a devenit compromisă din nou și din nou. Ținând cont de toate informațiile pe care Google le stochează, dacă ați căzut în mâinile greșite, nu se spune în ce moduri creative aceste personaje înfiorătoare v-ar putea folosi informațiile împotriva dvs..

Casa ta, în mijlocul ecranului!

Google Street View îți plasează locația pe hartă pentru ca toată lumea să o poată vedea, ca să nu mai vorbim de invadarea spațiului personal al altor oameni fără cunoștința sau permisiunea lor. La un moment dat, chiar a colectat date din rețelele wi-fi securizate ale oamenilor, dar de atunci, Google a rezolvat problema odată ce au luat cunoștință.

Creepiness continuă cu asistentul personal Google Home. Noua dezvoltare tehnică permite Google să știe când aprindeți / opriți luminile casei, puteți regla temperatura casei, verificați rezervările și listele de cumpărături, setați alarme, verificați programul. Toți cei cu propriul lor jurnal, gata pentru Google și agenții de publicitate.

Șters, dar nu a dispărut.

Șterge. Verb. Înțeles pentru a elimina sau a elimina.

Google a ratat nota, ca atare îți păstrează e-mailurile până la 60 de zile, cu unele e-mailuri rămase în continuare în sistemele de rezervă după aceea.

Sunt anunțuri ploioase!

Te-ai întrebat vreodată cât de des sunt acești agenți de publicitate? Ah, profitul profilurilor. Când știu suficient despre tine, pot face ca toată experiența ta pe internet să se simtă ca pe culoarul de impuls-cumpărare la magazinul local. Acest lucru poate fi deosebit de eficient pentru copii, care nu înțeleg întotdeauna modul în care publicitatea îi vizează.

Și pe această notă …

Trei sunt o mulțime.

În timp ce Google ar putea să nu vândă informațiile dvs. personale către agenții de publicitate, aplicații de la terțe părți cărora le-ați permis permisiunile.

  Путешествие в Марокко?

Dacă o aplicație este gratuită, este posibil să vândă datele dvs. companiilor de publicitate, în afară de cumpărăturile în aplicație (cum ar fi „mergeți fără publicitate”), generarea de venituri din vânzările de date și publicitatea în aplicație este una dintre cele mai profitabile modalități de a câștiga aplicații gratuite.

Ce este într-un nume?

Nu orice produs Google vine cu numele „Google”. S-ar putea să credeți că evitați preluarea datelor Google folosind alte produse, dar trebuie să fiți conștienți că Google achiziționează multe companii fără să-și pună niciodată ștampila. Acestea includ, dar nu se limitează la YouTube, Blogger și Waze.

Ce este și mai rău, este că unii dintre ei nici nu vă anunță că sunteți urmăriți de Google deci puteți furniza Google mai multe informații decât credeți.

Cum vă puteți proteja confidențialitatea?

Deci, în acest moment, s-ar putea să vă simțiți puțin frustrat, dar nu intrați în panică tocmai deocamdată. Sunt câteva moduri de a vă proteja de la software-ul de colectare a informațiilor, flămând de informații.

Să începem cu începutul

Dacă doriți să știți exact ce ați făcut în funcție de ei, conectați-vă la Google, accesați activitatea mea și vedeți-vă singuri.

După ce ați depășit șocul, urmați acești pași simpli descărcați o copie de rezervă a datelor dvs.. Până la urmă, este al tău.

Cum să descărcați o copie de rezervă a datelor dvs. de pe Google

 1. Accesați Google Takeout.ce știe Google despre tine (2)
 2. Asigurați-vă că Selectează tot, cu excepția cazului în care doriți să specificați date, caz în care, puteți derula în jos și selectați manual, apoi derulați în partea de jos și faceți clic Următor →.ce știe Google despre tine (3)
 3. Alegeți tipul de fișier și dimensiunea arhivei dvs.. Vă recomandăm formatul common.zip și fișierul maxim de 50 GB pentru a vă asigura că datele dvs. sunt ușor accesibile și să nu fie vărsate în mai multe fișiere.
 4. Alegeți metoda de livrare. Am ales să obținem link-ul de descărcare prin e-mail, dar îl puteți adăuga la Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive sau Box.ce știe Google despre tine (4)
 5. Faceți clic pe Create Arhiva.

În funcție de cât de multe dintre datele dvs. a stocat Google, poate dura orice de la câteva ore la câteva zile a crea.

Fii pregătit, după cum cel mai probabil va fi un pic de conținut a sorta.

Cookie Monster

Cookie-urile sunt mici bucăți de date care sunt folosite urmăriți-vă vizitele și activitatea pe un site web. Vă recomandăm să vă goliți cookie-urile browserului dvs. la fiecare câteva săptămâni, deoarece în timp ce multe cookie-uri pot fi în mare parte inofensive, altele pot conține informațiile dvs. personale.

Cum să ștergeți cookie-urile în Google Chrome

 1. Faceți clic pe butonul cu cele trei puncte în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului.ce știe Google despre tine (5)
 2. Clic Setări.ce știe Google despre tine (6)
 3. Deruleaza in jos în partea de jos și faceți clic pe Avansat.ce știe Google despre tine (7)
 4. De aici, mergeți la Confidențialitate și securitate apoi derulați până la capăt și faceți clic pe Ștergeți datele de navigare. Dacă doriți doar să ștergeți cookie-urile, atunci bifați doar Cookie-uri și alte date ale site-ului cutie. Debifează celelalte casete dacă nu vrei să pierzi celelalte date salvate.ce știe Google despre tine (8)
 5. Selectează Interval de timp pentru a decide cât de înapoi doriți să vă ștergeți cookie-urile.ce știe Google despre tine (9)
 6. Clic Date clare.

OPT OUT și Plug OUT

Dacă nu doriți ca Google să urmărească activitatea dvs. personală online, este mai bine să faceți acest lucru deconectați-vă din conturile Google și renunțați la Google Analytics. Problema este că nu doar browserul sau site-ul web vă urmăresc. Mulți Plug-in-urile browserului, suplimentele și extensiile vă urmăresc informațiile și vă pot expune identitatea și locația.

Google vă permite dezactivați Google Analytics utilizând ad-on-ul browserului lor.

Cum să renunțați la Google Analytics

 1. Google “renunțați la Google Analytics”Și faceți clic pe primul link.ce știe Google despre tine (10)
 2. Selectați-vă limba și faceți clic pe butonul pentru obțineți complementul browseruluice știe Google despre tine (11)
 3. După ce citiți termenii serviciului, faceți clic pe Acceptați și instalați.ce știe Google despre tine (12)

Păstrați lucrurile private

În timp ce acest lucru nu vă protejează de alte site-uri web, utilizarea modului Incognito al Google va împiedica urmărirea istoricului dvs. de navigare și de căutare.

Decideți cât de multe informații sunteți dispuși să împărtășiți ajustarea setărilor de confidențialitate.

Dezactivează raportarea locației pe toate dispozitivele tale pentru a împiedica Google să vă urmărească locul în care vă aflați. Acestea fiind spuse, datele locației dvs. ar putea fi încă compromise dacă utilizați Google Maps sau Waze pentru indicații.

După instalarea de noi aplicații și jocuri, asigurați-vă că refuza permisiunile și accesul când cer să citească anumite fișiere și date.

Ești îngrijorat de e-mailurile tale? Criptați e-mailurile folosind un instrument de criptare prin e-mail, astfel încât doar tu poți accesa e-mailul. Acest lucru este deosebit de util atunci când trebuie să trimiteți informații sensibile, cum ar fi parole sau detalii bancare.

Vrei să înlăture ispita? Eliminați anunțurile vizate prin oprirea publicității bazate pe interese.

Cum să vă schimbați setările de confidențialitate pe Google

 1. Conectați-vă pe Google și Mergi la Contul Meu.
 2. În primul rând, efectuați o Verificare securitate și a Verificarea confidențialității.ce știe Google despre tine (13)
  Când faceți clic pe Verificare securitate, puteți vedea dacă există probleme cu securitatea dvs. curentă pe toate dispozitivele conectate, evenimentele de securitate recente, metodele de verificare și accesul terților.ce știe Google despre tine (14)
  Făcând un Verificarea confidențialității puteți examina și regla setările de confidențialitate.ce știe Google despre tine (15)
  Veți putea administra activitatea dvs. controlează, cum ar fi Web & Activitatea aplicației:ce știe Google despre tine (16)Istoricul locațiilor, informații despre dispozitiv:ce știe Google despre tine (17)Activitate vocală și audio:ce știe Google despre tine (18)Istoricul căutărilor și vizionării YouTube:ce știe Google despre tine (19)
 3. Clic Următor → să treci la Ce împărtășești pe YouTube.ce știe Google despre tine (20)
 4. Clic Următor → să treci la Gestionați-vă Setările Google Photos.ce știe Google despre tine (21)
 5. Clic Următor → și alege ce informații despre profilul Google+ împărtășiți cu alții.ce știe Google despre tine (22)
 6. Clic Următor → și consultați setările anunțului.ce știe Google despre tine (23)
  Как смотреть онлайн M1 и M2 TV Live в любом месте [ОБНОВЛЕНИЕ 2023]

La revedere Google

Dacă acest lucru este prea mult pentru dvs. și simțiți că partenerul dvs. de multă vreme din Chrome v-a trădat, poate este timpul pentru o pauză curată.

Cum să ștergeți Istoricul Google

 1. in primul rand, conectați-vă la contul Google și apoi ștergeți istoricul browserului dvs. Google Chrome.La fel ca ștergerea cookie-urilor, în Google Chrome, faceți clic pe buton cu cele trei puncte în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului.ce știe Google despre tine (24)
 2. Clic Setări.ce știe Google despre tine (25)
 3. Deruleaza in jos în partea de jos și faceți clic pe Avansat.ce știe Google despre tine (26)
 4. De aici, mergeți la Confidențialitate și securitate apoi derulați până la capăt și faceți clic pe Sterge istoricul de navigare.ce știe Google despre tine (27)
  Dacă doriți doar să ștergeți istoricul de navigare, bifați doar Istoricul de navigare cutie. Debifează celelalte casete dacă nu vrei să pierzi celelalte date salvate.
 5. Selectează Interval de timp pentru a decide cât de înapoi doriți să vă ștergeți datele.ce știe Google despre tine (28)
 6. Apoi apasa Date clare.
 7. Acum vrei ștergeți istoricul căutării Google.Mergi la Activitatea mea.
 8. Faceți clic pe meniul cu trei puncte și selectați Ștergeți activitatea prince știe Google despre tine (29)
 9. Alege Ștergeți după dată și selectați Tot timpul.ce știe Google despre tine (30)
 10. Termină prin dând clic pe Ștergeți.
 11. Ștergeți toate conturile Google și evitați toate produsele Google, inclusiv aplicațiile lor utile, precum Gmail, Google Maps, Google Drive, precum și orice dispozitive Android.

  Deci, uhm … unde până acum?

  Bine, deci se simte o mare cerere să renunți la o companie care s-a integrat atât de profund în experiența ta online, dar din fericire, există produse alternative și motoare de căutare private.

Dar cel mai bun lucru pe care îl poți face este …

La sfârșitul zilei, fie că este vorba de Google, fie de o alternativă, amprentele tale digitale pot fi întotdeauna urmărite la adresa IP a dispozitivului. Singura cale de a ajunge la anonimatul adevărat este prin ascunzându-vă IP-ul. Și cel mai bun mod de a face asta este prin utilizarea unui VPN (Rețea virtuală privată).

Și cel mai bun VPN?

Acum, există un VPN care stă deasupra restului, și aceasta este NordVPN – dar nu ne luați cuvântul pentru asta; citeste ce au de spus utilizatorii adevarati. Este actualul standard de aur despre ceea ce ar trebui să fie un VPN. Rapid. Sigur. De încredere. Accesibil. Are totul.

Nu numai asta, ci NordVPN poate ocoli cu ușurință geoblocurile pentru a vă oferi acces la site-uri web blocate și conținut de streaming din toată lumea (inclusiv Netflix, BBC iPlayer, Hulu și altele), toate păstrându-vă conexiunea privată și în siguranță de la hackeri, ISP-ul tău și fratele nostru preferat … Google.

Compania oferă în prezent un Garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât să-l puteți lua pentru un test drive fără riscuri.

Concluzie

Nu se neagă asta Google a fost întotdeauna în prim-plan pentru a ne face viața mai convenabilă.

Dar să continui să faci asta, vor avea întotdeauna nevoie de mai multe informații.

Confidențialitatea pare a fi prețul comodității.

Și Google nu este în niciun caz singur în acest sens. Alți giganți tehnologici, cum ar fi Apple, Amazon și Microsoft fac cam același lucru.

Stabilirea unui echilibru între urmărirea activității consumatorilor și respectarea vieții private trebuie să fie o prioritate pentru întreprinderile care se bazează atât de mult pe Analytics.

Problema este că profiturile conduc piața și atâta timp cât există o clauză de confidențialitate pe care nu ai reușit să o observi când ai făcut sau nu ai citit termenii și condițiile lor, te vei înscrie întotdeauna pentru ceva fără să înțelegi consecințele secvenței secundare v-a dus să dați clic pe „De acord”.

Puterea de confidențialitate trebuie să fie în mâinile tale și, deocamdată, a ta COMBO DE PROTECȚIE ULTIMATĂ este combinând VPN-ul cu un browser anonim, cum ar fi Tor, care este de fapt un întreg sistem conceput pentru a vă menține anonimat.

Găsirea VPN-ului potrivit pentru nevoile dvs. poate fi dificil, dar am făcut cercetarea pentru dvs. și am redus-o la cinci opțiuni de top. Dacă doriți să obțineți o VPN excelentă la un preț avantajos, nu ratați actualizările noastre frecvente oferte și cupoane pagina.

Alte articole care ar putea să vă placă:

Cele mai bune alternative la Google

Cum să vă ștergeți definitiv contul Gmail

Cum să creezi Chrome Incognito într-adevăr privat