Najboljših 8 resnično brezplačnih VPN-jev za Linux

Obožujete hitrost in zasebnost Linuxa? Ti VPN-ji dodajo enako hitro delovanje in varnost vsem vašim internetnim dejavnostim, ne da bi vas stali bogastva.

Preizkusil sem 45 brezplačnih VPN-jev za Linux in ugotovil sem, da večina ne deluje tako dobro, kot so trdili. Imeli so moteče ulove, počasne hitrosti in prenatrpane strežnike. Nekateri so celo ogrožali mojo varnost.

Vendar pa, Uspelo mi je najti osem VPN-jev, ki so varni in dovolj hitri za uporabo z Linuxom. Ker so brezplačni, imajo nekatere omejitve, vendar so najboljši brezplačni VPN-ji na voljo. Če želite VPN brez omejitev, priporočam, da se obrnete na ponudnika nizkih stroškov, kot je NordVPN.

Najboljši brezplačni VPN-ji za Linux – Kratek vodnik

 1. NordVPN: Uživajte v odlični združljivosti Linuxa in hitrosti strele. Najboljše pa je, da ga lahko preizkusite s svojimi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.
 2. Windscribe: S tem izkoristite najboljše hitrosti strežnika brezplačno mesečno nadomestilo za podatke v višini 10 GB.
 3. ProtonVPN: Brez omejitev podatkov, brez oglasov in brez garancije z možnostjo brezplačne 7-dnevne premijske premije.
 4. skriti.me: Strežniki na treh lokacijah s spodobnim brezplačna omejitev podatkov na 2 GB mesečno.
 5. TunnelBear: Odlično šifriranje, vendar brez stroškovnih omejitev podatkov 500 MB na mesec.
 • Še tri brezplačne VPN-je za Linux
 • Kako smo razvrstili in preizkusili te VPN
 • Kaj je ulov z brezplačnimi VPN-ji? 

Najboljši brezplačni VPN-ji za Linux (posodobljeno 2023)

Ne glede na distribucijo Linuxa uporabite VPN, ki lahko ponudi enostavna namestitev, močna varnost in, kar je najpomembneje, velika hitrost. Natančno sem preizkusil 43 možnosti, da vam ponudim najboljše na trgu, tako da lahko varno uporabljate internet od koder koli.

1. NordVPN

nordvpndevices_optimized

 • 256-bitno šifriranje AES, stikalo za ubijanje in dvojna zaščita VPN
 • Več kot 5200 visokohitrostnih strežnikov v 59 državah
 • Navodila po korakih za distribucijo Linuxa
 • Namenski strežniki P2P
 • Uživajte brezplačno 30 dni, ko uporabljate garancijo za vračilo denarja
 • Sodeluje z: Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video in Sling TV
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Chrome, Firefox in večino usmerjevalnikov

Čeprav je NordVPN a premium storitev, Sem bil vključen v svoje najboljše izbirnike Linux zaradi svoje priročne 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

V nasprotju z veliko brezplačnimi možnostmi je NordVPN poln vodilnih funkcij v industriji, zaradi katerih je tako lepše brskati po spletu, prenašati datoteke in pretakati priljubljene vsebine.

Razlike med različicama Linux in Windows / macOS NordVPN ne obstajajo, tako da lahko uživate v dostopu 5200 hitrih strežnikov v 59 državah. Najpomembnejše prednosti številnih strežnikov vključujejo večje deblokiranje zemljevidov z omejenim geografskim dostopom in hitrejšo delovanje.

Izkoristite lahko tudi posebnosti, ki veljajo za Linux, vključno NordLynx. Ta protokol, prijazen Linuxu, združuje Wireguard VPN in NordVPN-jev omrežni prevod. Skratka, kombinacija sistemov omogoča odlične hitrosti brez ogrožanja vaše identitete. 

Če je vaša glavna skrb skrb, boste z veseljem to slišali moji testi redno odblokirajo Netflix, Hulu in Amazon Prime. To je zahvaljujoč vgrajeni funkciji SmartPlay DNS NordVPN. Ta pametna DNS proxy storitev vam daje hiter in enostaven dostop do geografsko omejenih vsebin s celega sveta. 

Hudourniki so zajeti tudi z vljudnostjo namenskih strežnikov P2P NordVPN. Poleg tega lahko s pravilnikom o nedelovanju in samodejnim stikalom za ustavljanje ostanete popolnoma anonimni, ne glede na to, kje na svetu ste.

To varnost krepijo vojaške stopnje NordVPN 256-bitno šifriranje AES in edinstvena funkcija Double VPN, ki dvakrat šifrira podatke. Ne bo vam treba skrbeti za oglase in zlonamerno programsko opremo bodisi kot NordVPN Funkcija CyberSec sproti prikaže pojavna okna.

Namestitev je zaradi tega enostavna Domači odjemalec VPN Linuxa NordVPN. Standardno uporablja protokole OpenVPN, vendar lahko vnesete lastne ukazne vrstice za konfiguracijo, ki vam ustreza. Kakor koli, z priročni priročniki za nastavitev Linuxa in 24/7 podpora za stranke, ste več kot pokriti.

Želite izvedeti več o zmogljivostih geblokiranja NordVPN? Oglejte si naš celoten pregled. Ali pa poskusite storitev danes s tem 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Začnite z NordVPN! 

2. Windscribe 

Najboljših 8 resnično brezplačnih VPN-jev za Linux

 • Omejitev podatkov na 10 GB mesečno
 • Neomejene povezave z napravo
 • Dostop do 10 lokacij strežnika
 • Brez dnevnikov sej ali časovnih žigov IP
 • Sodeluje z: Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, BBC iPlayer in Kodi
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, iOS, Android, spletnimi brskalniki in usmerjevalniki

Windscribe prihaja v obliki a brezplačna ukazna vrstica ki omogoča zasebno brskanje po naslednjih distribucijskih sistemih Linux:

 • Ubuntu
 • Fedora
 • Debian
 • CentOS

Čeprav Windscribe za Linux morda ne deluje tako gladko kot njegove aplikacije za Windows in Mac, še vedno ponuja namenski vodnik za nastavitev za Ubuntu na svoji spletni strani. Tudi podporniki IKEv2 in OpenVPN, zato ne bi smeli naleteti na težave z uporabnostjo.

Windscribe ima na trgu največje dovoljenje za brezplačne podatke 10 GB na mesec. Glede na to, da HD-pretakanje lahko porabi do 3 GB na uro, boste morda ugotovili, da bodo vaši podatki izginili po nekaj epizodah vaše najljubše oddaje.

Največja težava brezplačne različice Windscribe je njegova omejitve pretakanja. Na svojih testih nisem mogel odblokirati Netflixa ali BBC iPlayerja, čeprav sem lahko dostopal do obeh na premijskem načrtu.

Bolje pa je, da so hudourniki. Brezplačni načrt vam daje dostop do strežnikov na 10 lokacijah in v celoti podpira deljenje P2P. Če pa delite velike datoteke, bi vam lahko oviral 10 GB podatkovni pokrov.

  ENVEIL - Soha ne titkosítsa az adatait

Varnostno, Windscribe vas je pokril. 256-bitno šifriranje AES preprečuje, da bi bili vaši podatki ločeni od pogleda. Plus strog politika brez zapisov in vgrajen zaviralec zlonamerne programske opreme ščiti vas pred sledilci in hekerji.

Windscribe ima paleto cenovnih načrtov, ki ustrezajo vašemu proračunu, vendar se lahko prijavite že danes in brezplačno uživate v 10 GB. Preberite si celoten pregled v naših testih.

Pridobite Windscribe brezplačno! 

3. ProtonVPN

okna protonvpn

 • Brez omejitev podatkov, vendar počasnejše hitrosti
 • Lokacije strežnika v samo treh državah
 • Dovoli eno povezavo hkrati
 • Močne varnostne funkcije, vključno s pravilnikom o nedelovanju dnevnika
 • 7-dnevna brezplačna nadgradnja na premijski načrt
 • Deluje z: Netflix, Hulu in Amazon Prime Video, vendar pretok ni na voljo v brezplačnem načrtu
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, iOS, Android in nekaterimi usmerjevalniki

Proton je eden redkih VPN-jev, pri katerem združljivost Linuxa ni videti vsesplošno.

Uporabiti ga moraš OpenVPN paket z ustreznimi konfiguracijskimi datotekami za vzpostavitev vaše povezave. Toda spletno mesto ProtonVPN ima priročni vodniki da vas popelje skozi, zlasti za Ubuntu distros.

Kakor koli že, ProtonVPN se je lotil puščanja DNS, ki so bila običajna v njegovem paketu Linux, da bi uporabnikom omogočila boljše izkušnje. Vendar ne bodite presenečeni, če hitrost pade kot prosti načrt omejuje hitrosti povezave.

Imeli boste dostop do strežniki v treh državah Tako se lahko borite z geoblokiranjem, vendar upoštevajte, da noben od strežnikov ne podpira hudourništva. Skupna raba P2P je na voljo v vseh premijskih načrtih ProtonVPN.

Tudi pretakanje prostega načrta je težko. Čeprav ProtonVPN ponuja neomejena uporaba podatkov, njegovi namenski strežniki Netflix so na voljo samo strankam Proton Plus. Vendar pa je odlična možnost za dostop do drugih omejenih ali cenzuriranih materialov, kot so članki, glasba in videoposnetki.

Moj nasvet bi bil, da uživate v 7-dnevna brezplačna nadgradnja preizkusiti premium funkcije ProtonVPN. Vse kar morate storiti je, da se prijavite za brezplačen račun in sledite navodilom. Ko se prvič povežete s strežnikom ProtonVPN, boste dobili sedem dni dostopa do premijskega načrta, tako da boste lahko uživali v varnem pretakanju, podpori P2P in odlični hitrosti.

Ne glede na to, ali nadgradite ali ne, še vedno uživate Šifriranje AES-256 in preprečevanje puščanja DNS, zato vaši podatki in navade brskanja ostanejo varni. Za dostop do plačljivega načrta pa se morate prijaviti Edinstvena zaščita Secure Core ProtonVPN. Samodejno preusmeri vaš promet skozi neomejeno državo in tako vam zagotovi še več zasebnosti.

Želite izvedeti več? Oglejte si naš poglobljeni pregled ProtonVPN; ali se danes prijavite za svoj brezplačni paket.

Pridobite ProtonVPN brezplačno!

4. skriti.me

okna skriti.me

 • 2 GB brezplačnih podatkov na mesec
 • Podpora IKEv2 in Ubuntu
 • Neomejena pasovna širina
 • IP zaščita pred uhajanjem
 • Brez oglasov ali pojavnih oken
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Sodeluje z: BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sling TV, Showtime, Crackle, HBO GO, Kodi in Sky Go
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, FireFox, Windows Phones in nekaterimi usmerjevalniki

Če iščete brezplačen VPN, ki ne ogroža vaše varnosti, je skrivnost.me najboljša stava. Vaši podatki ostanejo varni zahvaljujoč 256-bitno šifriranje AES, zaščita pred uhajanjem v IP, samodejno stikalo za ubijanje in pravilnik o nedelovanju dnevnika. 

Medtem ko mnogi brezplačni VPN-ji financirajo svoje brezplačne načrte z oglasi, pa skrivanje.me tega ne počne. Svoje enostavna zasnova je odličen za uporabnike Linuxa v kateri koli napravi.

Zaenkrat tako dobro, kajne? Slaba novica je skrivnost. Svoj brezplačni načrt ima nekaj resnih omejitev.

Imate samo dostop do strežniki na petih lokacijah po vsem svetu. Zaradi tega je hudourništvo neverjetno težko. Poleg tega ste omejeni na: 2 GB prenosa podatkov na mesec. To je dovolj za štiri ure pretakanja glasbe, vendar ni primerno za vsakodnevno uporabo.

Premijski načrt odpira veliko več možnosti. Imeli boste dostop do 1.400+ strežnikov na 57 lokacijah po vsem svetu brez omejitev uporabe podatkov. Medtem ko brezplačni načrt omogoča samo eno povezavo, paket premium.me omogoča do deset naprav hkrati.

hid.me ponuja tudi priročen priročnik za nastavitev za Linux (Ubuntu) uporabniki. Na žalost integrirani odjemalec VPN Ubuntu podpira samo zastareli PPTP (protokol tuneliranja od točke do točke), ki ima resne varnostne težave.

Da bi brskanje ohranili varno in varno, hid.me priporoča uporabo OpenVPN ali IPsec IKEv2. Kot tak, malo ročna konfiguracija bo morda potrebno.

Poiščite več o zmožnostih geoklokiranja skrivnosti v naš popoln pregled, ali prenesite brezplačno storitev še danes. Če vas je premijski načrt vznemiril, poskusite zdaj brez tveganja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Pridobite hid.me brezplačno!

5. TunnelBear

okna predora

 • Mesečna omejitev podatkov v višini 500 MB
 • Strežniki v 22 državah
 • AES-256 bitna enkripcija
 • Združljivo z Linuxom, vendar omejena podpora za namestitev
 • Sodeluje z: HBO Go; na svojih testih nisem mogel odblokirati Netflix US, Hulu ali BBC iPlayer
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox in Opera

Ne dovolite, da vas luštni medved prevari. TunnelBear pakira udarec. Toda njen brezplačni račun ima nekaj večjih pomanjkljivosti. Največje vprašanje so drobci 500MB mesečno omejitev podatkov. To je komaj dovolj za polurno epizodo najljubše oddaje.

Med preskusi se nisem mogel povezati z omrežji Netflix US, Hulu ali BBC iPlayer, vendar so drugi uporabniki občasno lahko odklenili ta spletna mesta. Žal je posebna funkcija za omejevanje geološkega omejevanja TunnelBear GhostBear na voljo samo uporabnikom sistema Windows, Mac in Android.

  Како гледати Викингс Сеасон 6 Фрее Онлине

TunnelBear ni optimiziran za Linux. Njeni osnovni protokoli so podprt na standardnem namizju Ubuntuja in Fedora-jeve delovne postaje. Toda uporabniki Linuxa v Gentoo, Slackware in Mint bodo tukaj razočarani.

Vendar pa TunnelBear ponuja a navodila za namestitev za korake po korakih za pakete Linux, vključno z vsemi potrebnimi ukazi. Kljub temu boste morali imeti aktiven račun, preden ga poskusite namestiti.

Toda vrnimo se k dobremu.

TunnelBear ima nekaj odličnih varnostnih funkcij, med drugim tudi 256-bitno šifriranje AES, budni način, ki blokira zlonamerno programsko opremo, in pravilnik o nedelovanju dnevnika. Za razliko od nekaterih brezplačnih VPN-jev so vaši podatki tukaj varni. Prav tako boste uživali v dostopu do hitri strežniki v več kot 20 državah po vsem svetu, da bi se izognili geo-omejitvam.

Hitrosti so tudi spodobne. Nagrajena uspešnost TunnelBear-a bi vam morala omogočiti: predvajajte videoposnetke v visoki ločljivosti brez varovanja. Vendar je ta 500MB omejitev podatkov pravi kamen spotike.

Poiščite več o hitrostih prenosov TunnelBear v naš celovit pregled, ali pa se danes prijavite za brezplačen načrt.

Pridobite TunnelBear brezplačno!

6. Zasebni predor

privatetunnel naprave

 • 7-dnevno brezplačno preskušanje
 • Strežniki v 12 državah
 • 24/7 podpora strankam
 • Ni omejitev podatkov
 • Priročnik za nastavitev Linuxa po korakih
 • Deluje z: nekaterimi geografsko omejenimi storitvami, vendar ne Netflix, Hulu ali BBC iPlayer
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, iOS, Android

Zasebni tunel je eden mojih najljubših brezplačnih VPN-jev za Linux. Svoje 7-dnevno brezplačno preskušanje omogoča dostop do vseh njegovih funkcij, ne da bi porabili peni. Če pa iščete dolgoročno brezplačno VPN, boste morali poiskati drugje ali razmisliti o premijskem načrtu, saj Private Tunnel ne ponuja stalne brezplačne storitve.

Namestitev Linuxa je lepa in enostavna. PrivateTunnel ima koristno navodila po korakih za namestitev storitve preko vašega terminala. Poleg tega ima PrivateTunnel 24/7 podpora strankam pri roki za kakršne koli težave pri namestitvi.

Ko ga namestite, ga imate dostop do varnih strežnikov na 12 lokacijah. Moji testi so pokazali močne hitrosti prenosa z minimalnim pufranjem video vsebin. Neomejeno podatkov je tudi velik plus. Vendar nisem mogel odblokirati pretočnih spletnih mest, kot so Netflix, Hulu in BBC iPlayer.

Varnost tukaj ni vprašanje. 128-bitno šifriranje AES-GCM in dodana zaščita pred napadom DDoS brskanje naj bo skrito pred ogledom. Vendar pa, PrivateTunnel hrani nekaj dnevnikov za spremljanje učinkovitosti in vzdrževanja. To je lahko težavno, saj bi ti podatki v primeru vdora ali kršitve podatkov lahko padli v napačne roke.

Več o močnem šifriranju zasebnega tunela na naš popoln pregled, ali začnite 7-dnevno brezplačno preskusno različico zdaj.

Pridobite zasebni tunel brezplačno!

7. VPNBook

VPNBook

 • Šest strežnikov v petih državah
 • Neomejeno število podatkov, vendar redni oglasi
 • Odličen za deblokiranje ameriškega Netflixa
 • Namenske konfiguracije za nastavitev Linuxa
 • Sodeluje z: Netflix, Hulu in Amazon Prime Video
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, iOS in Android

Brezplačni OpenVPN odjemalec, VPNBook odlično deluje z Linuxom. Ponuja celo a navodilo po korakih za namestitev njegovega profila OpenVPN na Ubuntu. Z odlična podpora strankam, vključno s stiki s Facebookom in Twitterjem, vedno je kdo, ki vam pomaga pri težavah z namestitvijo.

Brezplačna storitev VPNBook ne stane nobenega denarja, vendar morate znebiti redni oglasi v aplikaciji in pojavni okni. Zdi se, da je njihova impresivna zmogljivost majhna cena.

Na svojih testih sem to zmogel dostop do vsebine z omejenimi možnostmi v Netflixu ZDA, Hulu in Amazon Prime Video. Vendar so bile težave hitrosti prenosa. Brezplačna storitev VPNBook ponuja le šest strežnikov v petih državah, zato ne pričakujte hitrosti premium ponudnika.

Varnost je moja največja skrb. VPNBook uporablja 128-bitna šifriranje AES namesto bolj varnega 256-bitnega. Tudi hrani dnevnike povezav, vključno z naslovi IP in časovnimi žigi v enem tednu, zato ne morem reči, da je vaša zasebnost zagotovljena.

Še vedno pa je VPNBook odlična brezplačna storitev. Oglejte si celoten pregled da vidimo, zakaj smo bili tako navdušeni. Ali pa naložite svoj paket OpenVPN in začnite brskati brez omejitev.

Pridobite VPNBook brezplačno!

8. Pospeši

pospešiti napravo

 • Nadomestna VPN-jev je alternativa kanalskih vezi
 • Uživajte v 2 GB brezplačnih podatkov na mesec brez prijave
 • Dostop do več kot 200 strežnikov
 • Politika brez dnevnika za izboljšanje zasebnosti
 • Deluje z: YouTube in iPlayerjem, ki je samo za ZDA
 • Združljivo z: Linux, Windows, macOS, iOS in Android

Speedify je nekaj malo drugačnega. Je storitev vezave kanalov ki združuje povezave, kot so wi-fi, ethernet in privezani pametni telefoni, v eno hitro in varno povezavo. Vendar še vedno izvaja veliko od iste naloge kot tradicionalni VPN.

Njeni brezplačni načrti ponujajo Šifriranje AES128-GCM in politika brez dnevnika, zato so vaši podatki varni. Na svojih testih sem izkusil dobre hitrosti prenosa, zlasti v ZDA. Za brezplačno storitev Speedify ponuja dobro izbiro strežnika z 200+ strežnikov na 50 lokacijah po vsem svetu.

Najboljša novica je, da je zelo združljiv z Linuxom. Ponuja podporo za Linux temelji na Debianu na ARM in Intel, vključno z Ubuntu in Raspbian za Raspberry Pi.

Slaba novica je Speedify 2 GB mesečne omejitve podatkov omejuje vas na nekaj ur pretakanja. Še več, bil sem ne more dostopati do US Netflix, vendar bi lahko pretočil omejeno vsebino YouTube in BBC iPlayer.

  5 лучших VPN для прямой трансляции испанской La Liga Anywhere в 2023 году

Speedify razpolaga s cenovnimi načrti, ki ustrezajo vašemu proračunu, vendar svoj brezplačna različica ponuja vse funkcije premium paketov, samo s pokrovčkom podatkov. Če želite izvedeti več o tehnologiji vezave kanalov Speedify, si oglejte naš poglobljen pregled.

Get Speedify brezplačno!

Kako smo razvrstili in preizkusili te VPN

Vsakega od teh VPN-jev sem preizkusil v dveh napravah: prenosni računalnik z operacijskim sistemom Mint in namizje z Ubuntu.

Primerjala sem njihove varnostne funkcije, hitrost in sposobnost pretoka in hudournika.

Varnost

Priporočam samo VPN, ki uporabljajo 128-bitno šifriranje ali višje. 256-bitni je idealen, vendar je 128-bit dovolj, da vas zaščiti med brskanjem, pretakanjem in hudournikom. Prebral sem pravilnik o zasebnosti vsakega VPN-ja da preveri šifriranje, ki ga uporablja, in da ne vodi nobenih dnevnikov.

Potem, Izvedel sem test puščanja DNS / IPv6 na vsaki VPN, da se prepričam, da je prikril moj IP in pravilno usmeril moje zahteve DNS. tudi jaz pregledali vse druge varnostne funkcije, ki jih ponujajo, kot samodejna stikala za ubijanje. Dajal sem prednost dobro zaokroženim storitvam, ki ponujajo zaščito pred uhajanjem in zaviralce zlonamerne programske opreme.

Hitrost

Izvedel sem hitrostne teste za vsak VPN na več različnih strežnikih v času največjih in največjih strežnikov. Priporočam le VPN-je, ki so dovolj hitri za hudournike in pretakanje v visoki ločljivosti.

Pretakanje

Preveril sem vsako storitev, da vidim, katera spletna mesta za pretakanje lahko odklenejo. Preizkusil sem njihovo združljivost z Netflix US, Hulu, BBC iPlayer in HBO GO. Preizkusil sem se tudi, ali lahko odblokirajo mednarodne videoposnetke v YouTubu in dodatke Kodi. Pri vsakem pregledu sem vključil seznam združljivih storitev pretakanja.

Torrenting

Rezultate svojih varnostnih testov sem uporabil, da sem ugotovil, ali je vsak VPN dovolj varen za hudournike. Pogovarjal sem se s podporo za stranke, da potrdim podporo P2P v brezplačnih različicah, preden jih uporabim za skupno rabo nekaj fotografij in domačih videoposnetkov z mojo družino prek P2P.

Kaj je ulov z brezplačnimi VPN-ji?

Storitve, ki jih priporočam, so varne, vendar mnogi brezplačni VPN-ji predstavljajo resna varnostna tveganja. Ti ponudniki uporabljajo nižjo raven šifriranja kot njihovi premijski kolegi, torej vaše podatke je lažje ukrasti. Prav tako ponavadi ne puščajo bistvenih varnostnih funkcij, kot so stikala za zaustavitev, zaščita pred uhajanjem in blokiranje WebRTC.

Najpogostejša težava, ki sem jo našel med testiranjem, je bila ta večina brezplačnih VPN omejuje vaše podatke, hitrost in pasovno širino. Brezstična storitev jih lahko frustrira za uporabo, tako da boste lahko nadgradili na vrhunsko stopnjo. Poskrbel sem, da vse VPN-ji, ki jih priporočam, so dovolj hitri za uporabo brez kakršnega koli varovanja. 

Poleg tega, večina brezplačnih VPN-jev je združljiva samo z Windows in macOS. Ne konfigurirajo se v distribucijo Linuxa. Pomoč pri nastavitvi je na voljo za Ubuntu, vendar je brezplačne VPN-je v drugih distrobusih, kot so Mint, Fedora in OpenSUSE, veliko težje.

Ko boste izbrali premium VPN, boste našli boljšo podporo za Linux in vse druge platforme.

Pogosta vprašanja

Ali je težko namestiti VPN v Linux?

Obstaja več preprostih načinov za namestitev VPN-a v napravo Linux. 

Najlažje je uporabljati OpenVPN, vendar večina ponudnikov ponuja lastna repozitorija prek namestitvenih vodnikov za Linux na svojih spletnih mestih. Nato morate preprosto namestiti skladišče preko terminala.

Poskrbel sem, da ima vsak VPN, ki sem ga priporočil, priročnik za namestitev Linux, ki ga je enostavno razumeti.

Ali bo VPN upočasnil mojo povezavo?

VPN-ji delujejo kot posrednik med vašo napravo in spletnim mestom, do katerega poskušate dostopati. Usmerjanje prometa prek strežnika VPN v povprečju povzroči, 5-odstotno znižanje hitrosti povezave. 

Če vaša povezava deluje približno 90Mbps, jo lahko VPN zmanjša na 85,5Mbps, kar ni opazna izguba.

Če je vaš ponudnik internetnih storitev preobremenjen ali preusmeri vašo linijo, se bo vaša hitrost verjetno povečala, saj promet obide lokalno omrežje in namesto tega uporablja hitrejše omrežje VPN.

Kaj je OpenVPN za Linux?

Nekateri od VPN-jev priporočam navodila za nastavitev za OpenVPN.

OpenVPN je odprtokodna aplikacija VPN za Linux. Če je združljiv, bo ponudnik ponudil paket OpenVPN po meri, ki ga lahko uporabite za namestitev VPN-ja. Več o uporabi OpenVPN v Linuxu si lahko preberete tukaj.

Povzetek

Naj vas ne zavede mamljiva cena. Prosti Linux VPN-ji lahko plačujejo na druge načine s puščanjem podatkov, počasnimi hitrostmi in nevarno zlonamerno programsko opremo.

Z uporabo brezplačnega VPN lahko ogrožate svojo napravo Linux hekerji, prevaranti in napadi človeka v sredini. Veliko VPN-jev daje prednost drugi programski opremi, zato je iskanje rešitve, ko gre narobe, lahko veliko težje. Tako naj bo naprava čim bolj učinkovita, izberite VPN z namenskimi profili Linuxa in strele.

Če potrebujete le nekaj časa VPN, na primer med potovanjem, ne pozabite, da je še vedno na voljo vrhunski VPN. Več možnosti, vključno z NordVPN in Private Tunnel, nudi garancije za vračilo denarja ali brezplačne preizkuse, ki vam omogočajo, da brez stroškov uživate v vseh njihovih zaščitah in funkcijah.

Če se nagibate k vrhunski storitvi, preberite naš priročen vodič na naslovu najboljši VPN-ji za Linux. In za vse najnovejše ponudbe in prihranke obiščite naše stran s kuponi.