TechTerms.com – Преподаване на езика на технологиите

Независимо колко технически може да бъде човек, все пак срещаме термини, които не знаем или не сме сигурни, че напълно ги разбираме. Просто извършването на търсене в Google за термина може да върне огромно количество информация, не всички от които са 100% точни. Освен това много от популярните дефиниции, които се връщат, имат кръгов характер – те определят техническите термини, използвайки други технически термини. Именно там TechTerms.com идва на помощ.

В нашата дискусия с Пер Кристенсън, основателят и мозъците зад TechTerms.com, ние научаваме за историята и целите на този речник на техническите термини, кои функции потребителите обичат най-много и какви термини в момента се търсят най-често.

Моля, започнете с малко за себе си и своя произход.

Моята формална образователна степен е по компютърни науки и комуникация и създавам уеб сайтове от доста дълго време. Създадох първия си публичен уеб сайт – компютърен речник – през 1999 г. Още от самото начало сайтът на моя компютърен речник получи много трафик – наистина тогава нямаше много информация в мрежата. С течение на времето този сайт се превърна в TechTerms.com, който стартирах като независим сайт през 2005 г..

В допълнение към разработването на уеб сайтове по поръчка, вашата компания Sharpened Productions е разработила няколко различни информационни уебсайтове, главно в областта на технологиите. Каква е историята зад тях?

Всъщност вече не правим разработка по поръчка Sharpened Productions започна като компания за уеб разработки, но ние го спряхме преди около 10 години. Днес ние просто се фокусираме върху разработването и управлението на нашите собствени уеб сайтове. Беше забавно време, но трябва да призная, че не пропускам да се справям с актуализации в последния момент на клиентите и да променям заявки.

Бих искал да ровя малко в TechTerms.com, защото днес всеки се занимава с технология под една или друга форма. Особено в нашата област на сигурност и поверителност, нетехническите хора са много загрижени за тези проблеми, но се раздуват от жаргона. Така че на първо място, кой е целевата аудитория за TechTerms?

Да, много ми се получава този въпрос. Истината е, че се старая да не се насочвам към конкретна аудитория. Сайтът е предназначен за всеки, който трябва да разбере конкретен технически термин. Определенията трябва да са полезни за техническо лице, но трябва да бъдат разбираеми дори за моите родители.

  Kako gledati PGA Europski turnejski Ryder Cup 2023. bilo gdje

В момента TechTerms има около 1300 записа и добавям условия на седмица. Също така актуализирам съществуващите условия, както се изисква. Целта ми е не да има най-големият речник в мрежата, но да има най-високо качество технически речник. Всички определения са написани изключително от мен.

Колко посетители обикновено привличате? Откъде основно идват?

TechTerms.com обикновено получава 20K – 30K уникални посетители на ден, главно от англоезични страни. Поне 50% от нашите посетители са от САЩ, а висок процент е от европейските страни.

Как бихте описали сегашния си типичен посетител?

Наистина мога да преценя само това въз основа на имейлите, които получавам. Обикновено получавам около половин дузина имейли на ден и те са предимно от хора, които не са технически специалисти. Получавам някои имейли от посетители, които сте технически квалифициран – обикновено корекции или предложения. Никога не се обиждам от подобни имейли, тъй като винаги се опитвам да подобря сайта и определенията.

Как TechTerms сравнява сайтовете с други технологични речници?

Нашият фокус е да предоставим висококачествени и ясни дефиниции на обикновения потребител. Ето защо TechTerms е по-лесен за разбиране и не включва кръгови дефиниции, т.е. определяне на технически термини с помощта на други технически термини.

Как разработвате своите определения?

Имам диплома по компютърни науки и разбирам как работят тези неща. Явно правя някои изследвания, но определенията ми се базират най-вече на моите знания и опит.

Как е структуриран сайтът за потребителя? Какви опции има?

По същество има два начина за намиране на термини в сайта:

  • Търсене
  • Преглед

Важна характеристика, която добавихме към полето за търсене, е автоматично попълване. Когато започнете да пишете в полето за търсене, ние показваме списък с наличните термини, съответстващи на този текст. Това улеснява потребителя и също така намалява броя на имейлите, които получаваме поради неправилно изписване.

techterms автоматично завършване

Когато разглеждате TechTerms.com, имате три възможности за това как да сърфирате:

  1. Преглед по категория
  2. Разгледайте по азбучен ред
  3. Разгледайте по Технически фактор
  Provjera curenja VPN - Kako dijagnosticirati i popraviti DNS propuste

techterms сърфирайте

Сайтът предлага и два допълнителни инструмента за обучение, които са изпъкнали на главната страница:

  • Срок на деня
  • Викторини

Освен викторината за деня, можете да получите достъп и до архивите на минали викторини. Тези викторини са много популярни – хората обичат да видят колко са умни … Всеки ден 100-те викторини се вземат само от началната страница и получихме много заявки да ги добавим към мобилните приложения. Планираме също така да организираме архивираните викторини по категории.

викторина за технически условия

Какви изводи получихте от анализа на TechTerms? Кои са условията или областите на интерес, които хората търсят най-много? Виждате ли някакви промени или тенденции по отношение на това, което хората търсят?

Открихме интересно сладко място, където хората искат да разберат основните термини, но се страхуват (или не се нуждаят) да търсят по-трудни термини. Повечето от думите, които хората търсят, са хардуерни термини, вероятно защото са в новините и искат да разберат какво четат.

С течение на времето наблюдаваме по-голям интерес към термините на Интернет и социалните медии, както и към популярните комуникационни протоколи. Например, наскоро има много търсения за „HTTPS“, тъй като Google прави голяма работа от него.

Какви са бъдещите ви планове за уебсайта? Виждам, че вече имате TechTerms приложения както за iOS, така и за Android.

В сравнително кратък срок търсим да актуализираме мобилните си приложения и може би ще предложим Pro версия на тях (например с тестове).

Ние също така търсим да предложим по-структурирани и категоризирани викторини, както и възможността да се абонирате за ежедневен имейл със „срок на деня“.

Разкажете малко за другите сайтове, които притежавате и оперирате.

Всичко започна с оригиналния ми сайт – pc.net, който все още е активен. Но с течение на годините създадохме няколко други уебсайтове:

  • FileInfo.com – База данни за разширения на файлове
  • TechTerms.com – Речник на компютърни и интернет термини
  • SlangIt.com – Сленг речник на съкращения, съкращения и термини от жаргон

По отношение на приходите, 80% – 90% от приходите идват от реклами (AdSense) в сайтовете, с някои допълнителни приходи от някои партньорски предложения.

  A Top Gear a Netflix-en található! Így nézheti meg ezt 2023-ban

Най-високият процент приходи идва от FileInfo.com, който също има най-голям обем на трафик. Това е така, защото FileInfo решава много специфичен (и често спешен) проблем за потребителите, като предоставя подробна информация и инструкции за отваряне на файлове. Ние непрекъснато работим, за да улесним използването на сайта и започнахме да добавяме много екрани.

SlangIt.com е по-забавен уеб сайт, както за потребителите, така и за мен. Един от служителите ми работи много с деца и с младежки групи, така че той се радва да бъде в течение и да разработва определенията на жаргона. Винаги е интересно да се види какви термини идват хората и какви термини се използват.

На вашия уеб сайт видях, че вие ​​също имате няколко безплатни софтуерни инструменти – вече изтеглих и използвах приложението ви за преглед на файлове. Има ли история там?

Всъщност всички те са безплатни с изключение на File Viewer Plus. Историята тук е, че преди около 6 (6) години наех човек с магистърска степен по компютърни науки и вместо просто да разработваме уеб сайтове решихме да опитаме да разработим някои софтуер и приложения.

Най-популярното ни мобилно приложение е приложението File Viewer за Android, което получава над 3000 изтегляния на ден – надхвърляйки нашите очаквания. Имахме щастието в това, че влязохме в пространството за разработка на приложения в началото. Днес е трудно да имаш успешно приложение без много маркетинг.

Колко служители имате днес? Къде се намират?

В момента имаме 3 служители на пълен работен ден и допълваме това с някои фрийлансъри и изпълнители, ако е необходимо. Всички сме разположени тук, в Минеаполис-Св. Област Павел.

Колко часа на ден обикновено работите? Какво обичаш да правиш, когато не работиш?

Иска ми се да мога да кажа, че работя само по осем часа на ден. Работните ми дни варират и варират от 6-10 часа на ден, а аз работя повечето съботи. Уверявам се, че се упражнявам и тренирам всеки ден – именно това ме поддържа здрава. Освен това обичам да играя футбол, волейбол и софтбол. Обичам също да свиря на пиано и да композирам музика.