Tor vs. VPN: Care este mai bine pentru Torrenting? Confidențialitate? Tu? (2023)

Pe măsură ce lumea digitală evoluează, confidențialitatea online și anonimatul sunt în fruntea minții noastre. Vrem să asigurați-vă că informațiile noastre personale și activitatea online rămân private, și din mâinile corporațiilor, guvernelor și criminalității informatice.

Când vine vorba de securitate online, VPN-urile și Tor sunt cele mai puternice instrumente pe care le puteți utiliza. Deși sunt similare în multe feluri, diferențele lor le fac utile în situații foarte diferite – și este esențial pentru securitatea și confidențialitatea dvs. că faceți alegerea corectă pentru nevoile dvs. individuale.

De mai jos, vom discuta despre diferențele dintre Tor și VPN-uri, ce fac și cum funcționează. Bine, de asemenea aruncă o privire asupra diferitelor moduri în care le poți folosi pentru a vă ajuta să decideți dacă Tor sau un VPN ar fi cea mai bună soluție pentru situația dvs..

Cuprins

Despre VPN-uri
– Avantajele utilizării unui VPN
– Cum funcționează VPN-urile?
– Ce să cauți într-un VPN sigur
– Pro și contra folosirii unui VPN

Despre Tor
– Avantajele utilizării Tor
– Cum funcționează Tor?
– Pro și contra folosirii lui Tor

Care este cea mai bună soluție de confidențialitate online: Tor sau VPN?

Tabelul de comparație: VPN vs. Tor

VPN + Tor: O combinație câștigătoare
– Treceți peste VPN
– VPN peste Tor

rezumat

Despre VPN-uri

Ce sunt VPN-urile și ce fac?

A Virtual Private Network (VPN) conectează dispozitivul printr-un tunel securizat la un server de la distanță dintr-o țară la alegere. Acest mascheaza adresa ta IP, făcându-l să pară ca și cum accesați internetul din locația serverului de la distanță în loc de locația dvs. reală.

Când este combinat cu criptare, acest lucru oferă un soluție optimă pentru anonimatul online – ceea ce înseamnă că spionii nu pot vedea la ce privești sau de unde îl vezi. De asemenea, împiedică site-urile web ca Google și Facebook să utilizeze activitatea dvs. de navigare pentru a direcționa anunțuri în interesul dvs..

Ce este criptarea și ce poate face pentru tine?

VPN-urile folosesc criptarea forțelor militare pentru asigurați-vă informațiile personale. Gândiți-vă la acest lucru ca la închiderea datelor într-o siguranță impenetrabilă – numai cei care știu codul de acces pot deschide siguranța și vizualiza conținutul acesteia și nu pot fi deschiși.

Atacatorii pot, teoretic, să desprindă criptarea AES de 256 biți folosind un atac de forță brută, dar ar fi nevoie de 50 de supercomputere care verifică 1018 chei AES în fiecare secundă aproximativ 3 × 1051 ani pentru a fisura o singură bucată de date criptate – deci nu este ceva de care trebuie să ne preocupăm astăzi.

În cazul în care un hacker sau agent de supraveghere guvernamentală au primit informațiile dvs. pe măsură ce călătoreau prin rețea, nu ar avea cum să le citească. Ar părea pur și simplu gibris.

Pentru a testa acest lucru, am folosit un generator de criptare AES pentru a cripta expresia „vpnMentor”. Fără criptare, puteți vedea clar expresia „vpnMentor”, dar când este criptată, tot ce puteți vedea este: „NRRJsYVI / 6HXtdnnh2BLZg ==”

torvsvpn (1)

Acestea sunt caracteristicile de securitate pe care păstrați în siguranță jurnaliștii și activiștii atunci când folosesc comunicarea digitală în climele politice tumultuoase. Dar VPN-urile nu sunt destinate doar persoanelor aflate în poziții periculoase – sunt cheia anonimatului și securității pentru fiecare cetățean online.

Puteți utiliza o VPN dacă:

 • Tu esti îngrijorat de informațiile dvs. private, cum ar fi detaliile bancare online, sfârșind în mâinile greșite.
 • Tu pune-ti in valoare anonimatul online.
 • Tu descărcare sau semințe de torente într-o regiune în care torentul este interzis.
 • Locuiești într-o țară cu cenzura online sau supraveghere guvernamentală prolifică.
 • Nu doriți ca companiile să vă urmărească obiceiurile de navigare pentru a vă orienta cu reclame.
 • Trebuie să accesați o rețea de afaceri în timpul călătoriei.
 • Doriți să ocoliți un firewall de rețea sau împiedicați administratorii de rețea să vă vadă activitatea de navigare.
 • Folosiți Wi-Fi public și doriți să vă păstrați computerul în siguranță.
 • Tu bucurați-vă de Netflix și alte servicii de streaming și doriți să deblochează cataloagele lor complete în alte regiuni.
 • Crezi în dreptul tău la libertatea online.

Avantajele utilizării unui VPN

Criptare end-to-end: VPN-urile criptează toate datele care călătoresc prin conexiunea dvs..

Viteză: În mod obișnuit, o VPN va încetini conexiunea dvs. (cu o VPN de calitate, diferența va fi greu de observat) – cu toate acestea, dacă suferiți de accelerare ISP sau de congestionare a rețelei, o VPN vă poate grăbi de fapt.

Ușurință în utilizare: De obicei, tot ce trebuie să faceți pentru a vă configura VPN-ul este să vă înscrieți, să descărcați și să instalați aplicația relevantă și să vă conectați la un server la alegere – nu sunt necesare abilități tehnice sau cunoștințe.

Evitarea geoblocurilor și a cenzurii: Un VPN maschează IP-ul dvs., făcându-l să pară ca și cum ai accesa internetul din locația serverului ales. Acest lucru vă permite să accesați cu ușurință site-urile geoblocate și serviciile de streaming precum Netflix.

Cum funcționează VPN-urile?

Ce aveți nevoie pentru a utiliza o VPN:

 • Un cont cu un furnizor VPN
 • Software-ul client sau aplicația furnizorului VPN instalat pe dispozitivul dvs.

După ce ați configurat un cont cu furnizorul ales, va trebui să deschideți software-ul client pe computer, să vă autentificați și să selectați un server la care să vă conectați. Serverul pe care îl alegeți va depinde de nevoile dvs.: dacă aveți prioritizează securitatea și viteza, selectați un server aproape de locația dvs. fizică; dacă doriți ocoliți cenzura și geoblocarea, selectați un server dintr-o altă țară.

  Wombat Security Technologies - тренинг по безопасности для изменения поведения

După ce v-ați conectat, software-ul criptează toate datele dvs. înainte de a-l dirija printr-un tunel către serverul ales. Apoi, serverul îți transmite datele către site-ul web pe care îl vizitezi. Pentru că serverul mascheaza-ti IP-ul, site-ul web vede datele ca provenind de la server și nu de pe dispozitiv, deci esti complet anonim.

Ce trebuie să căutați într-un VPN sigur

Criptare de grad militar: Pentru a asigura confidențialitatea datelor dvs., furnizorul dvs. VPN ar trebui să ofere criptare de 256 biți.

Protecție împotriva scurgerilor DNS: Sistemul de nume de domeniu (DNS) este echivalentul internetului pentru o carte de telefon. Ori de câte ori vizitați un site web, computerul dvs. solicită adresa IP a site-ului web de la serverul DNS al ISP – dar când utilizați un VPN, acesta contactează DNS-ul VPN-ului dvs..

Uneori, o eroare de securitate în rețeaua dvs. va duce la trimiterea solicitărilor DNS către serverul DNS al ISP-ului dvs. în loc de VPN-ul dvs., ceea ce permite ISP-ului dvs. să vadă ce site-uri web vizitați. Căutați un VPN care oferă protecție împotriva scurgerilor DNS pentru a vă asigura că activitatea dvs. de navigare nu este lăsată niciodată expusă.

O politică strictă fără jurnaluri: Majoritatea furnizorilor VPN păstrează o anumită înregistrare a activității dvs., cum ar fi timestamp-urile și cantitatea de date transmise într-o sesiune. În mare parte, acest tip de păstrare a datelor este inofensiv, deoarece nu sunt informații de identificare personală, dar dacă furnizorul dvs. păstrează jurnalele întregii activități de navigare, nu mai sunteți anonim online.

Dacă autoritățile ar apela la sediul companiei cu un mandat de confiscare a tuturor înregistrărilor sale, un VPN care nu ține niciun registru nu va avea nicio informație despre dvs. pentru a le da.

Comutator automat de omor: Un comutator automat de ucidere vă va deconecta de la internet dacă conexiunea VPN scade, prevenind scurgerea de date și IP.

Pro și contra folosirii unui VPN

Pro-uri

Contra

 • Criptarea end-to-end și alte caracteristici de securitate asigură că toate datele dvs. sunt protejate.
 • Site-urile web nu vă pot folosi activitatea de navigare pentru a crea reclame direcționate.
 • VPN-urile vă maschează IP-ul, astfel încât să puteți ocoli geoblocurile și cenzura.
 • Conectarea la un server de la distanță vă permite să ocoliți congestionarea rețelei și accelerarea ISP.
 • Protejează toate datele dvs.; nu doar datele trimise printr-un anumit browser.
 • Disponibil pentru fiecare dispozitiv; puteți chiar configura routerul pentru a oferi protecție VPN la nivel de rețea
 • Majoritatea VPN-urilor necesită abonament – deși acestea sunt de obicei accesibile.
 • Unele bănci și gateway-uri de plată vor detecta că utilizați un VPN și vă vor semnaliza contul pentru activitate suspectă.
 • Este posibil să întâmpinați pierderi de viteză, deoarece datele dvs. trebuie să călătorească mai departe pentru a ajunge la destinație și pentru că procesul de criptare durează timp. Cu toate acestea, cu o VPN de înaltă calitate, această diferență este abia observabilă.
 • Spre deosebire de Tor, software-ul VPN poate avea erori și chiar se poate prăbuși, lăsând datele neprotejate. Dacă furnizorul dvs. oferă un comutator automat de oprire, acesta vă va deconecta de la internet în cazul în care software-ul VPN a eșuat, dar va trebui să rămâneți offline până la remedierea erorii dacă doriți să vă protejați datele.

Despre Tor

Ce este Tor și ce face?

Tor, scurt pentru The Onion Router, este software gratuit care vă deghizează identitatea prin criptarea traficului dvs. și dirijarea acestuia printr-o serie de servere operate voluntar, cunoscute sub numele de noduri. Când traficul dvs. este primit de ultimul nod – nodul de ieșire – este decriptat și trimis către site-ul web pe care îl vizitați.

Din cauza criptare cu mai multe straturi, fiecare nod din rețea poate vedea doar adresa IP a nodurilor înainte și după ea (cu excepția nodului de intrare, care vă poate vedea IP-ul dvs. real) și numai nodul de ieșire vă poate vedea datele criptate. Tor împiedică activitatea dvs. de navigare să vă fie legată vreodată – spionii vă pot vedea traficul odată ce iese din rețea, dar nu și originea acestuia.

Cu toate acestea, deoarece nodurile Tor sunt operate de voluntari, oricine poate configura un nod de ieșire și să vadă traficul în textul care iese din it – inclusiv hackerii și spionii. De obicei noduri rele informații despre recoltare cum ar fi detalii de conectare la site-uri web, informații personale, mesaje de chat online și e-mailuri. Există două moduri de a combate acest lucru:

 1. Evitați să trimiteți mesaje private și informații sensibile peste conexiunea ta. Nu vă conectați niciodată la site-uri web decât dacă folosesc HTTPS.
 2. Utilizați un VPN împreună cu Tor pentru a cripta informațiile sensibile și detaliile de conectare – vom vorbi despre acest lucru mai detaliat mai jos.

Accesați site-urile ascunse

Tor este, de asemenea, un ușă spre pânza întunecată, un fel de online onbelly. Acasă este la mii de operațiuni criminale online, dar este, de asemenea un refugiu pentru persoanele care trebuie să împărtășească anonim informațiile. De exemplu, New York Times operează o cutie de blocare sigură pe web-ul întunecat, astfel încât denunțătorii pot trimite fișiere și informații fără a compromite identitatea lor. Dar nu lăsa acest lucru să te scoată – oamenii normali folosesc și Tor!

Multe site-uri web populare au versiuni ascunse.onion pe care le puteți acces numai utilizând Tor. Iată câteva exemple:

Facebook: Deși anonimatul online și Facebook nu merg de obicei mână în mână, Facebook folosește o adresă.onion, astfel încât oamenii din regiunile puternic cenzurate să o poată utiliza pentru a comunica.

  Kako gledati bilo gdje da mi priča priču 2 sezone!

ProPublica: ProPublica a lansat site-ul a.onion, astfel încât cititorii să nu aibă niciodată nevoie să se îngrijoreze de supravegherea digitală, în special a celor din regiunile în care ProPublica este cenzurată.

DuckDuckGo: DuckDuckGo este un motor de căutare puternic, dar spre deosebire de Google, acesta nu încalcă confidențialitatea. Dacă utilizați Google pe Tor, veți fi bombardat cu captcha pentru a vă asigura că nu sunteți un robot – dar DuckDuckGo rezolvă această problemă și excelează în luarea locului Google..

Puteți utiliza Tor dacă:

 • Vă interesează anonimizarea activității de navigare.
 • Locuiești într-o țară cu strictețe supraveghere guvernamentală legii.
 • Trebuie să ocoliți cenzura să accesați conținut blocat sau să vă vorbiți liber mintea online.
 • Doriți să împiedicați site-urile să vă vadă istoricul de navigare și să îl utilizeze pentru a viza anunțuri.
 • Doriți să vă mențineți dreptul la libertate online.

Avantajele utilizării Tor

Este gratis: Tor este în mare parte cea mai rentabilă soluție de securitate – și anume pentru că este gratuită.

Anonimatul complet: Tor nu vă înregistrează activitatea de navigare, nu trebuie să vă înscrieți pentru a o utiliza și, deoarece este gratuit, nu păstrează nicio înregistrare a informațiilor dvs. financiare.

Greu de închis: Serverele lui Tor sunt împrăștiate pe tot globul, ceea ce face aproape imposibil ca autoritățile să-l închidă vreodată. Spre deosebire de VPN, nu există o sediu central sau un server principal care să atace sau să interzică.

VPN-urile sunt întreprinderi, astfel încât acestea sunt vulnerabile la închiderea sau interzicerea, lăsându-vă să găsiți (și să plătiți) un alt furnizor în funcție de acestea – o problemă cu care nu veți confrunta niciodată cu Tor.

Cum funcționează Tor?

Ce veți avea nevoie pentru a utiliza Tor:

 • Browserul Tor sau sistemul de operare.

Software-ul lui Tor mapează o cale de pe dispozitivul dvs. prin două noduri selectate aleatoriu către un nod de ieșire. Se aplică apoi trei straturi de criptare către pachetul dvs. de date și îl trimiteți la primul nod.

Primul nod din rețea elimină stratul exterior de criptare. Informațiile încorporate în acest strat îi spun unde să trimită pachetul de date următor, iar cel de-al doilea nod repetă apoi acest proces.

Când traficul dvs. ajunge la nodul de ieșire al rețelei, stratul final de criptare este eliminat. Acest lucru dezvăluie nu numai destinația finală a datelor, ci și informațiile pe care le transportă – inclusiv orice informații sensibile pe care le-ați introdus pe site-ul inițial.

Tor va folosi aceleași trei noduri timp de aproximativ 10 minute înainte de a crea o cale complet nouă pentru traficul dvs..

Pro și contra folosirii lui Tor

Pro-uri

Contra

 • Tor este gratuit.
 • Tor vă deghizează identitatea și vă permite să ocoliți cenzura.
 • Site-urile web nu vă pot folosi activitatea de navigare pentru a crea reclame direcționate.
 • Activitatea dvs. de navigare nu vă poate fi legată.
 • Tor vă permite să evitați supravegherea online – într-o anumită măsură.
 • În ansamblu, rețeaua Tor este foarte lentă – nu este ideală pentru streaming.
 • Nodurile de ieșire pot fi manipulate pentru a spiona utilizatorii.
 • Este ușor să vă scurgeți propriile informații fără să vă dați seama dacă site-ul web cu care comunicați nu se află pe web-ul întunecat și nu acceptă HTTPS.
 • Organele de supraveghere îți pot spune dacă folosești Tor, iar acest lucru te poate ateriza pe o listă de vizionare.
 • Cu excepția cazului în care utilizați sistemul de operare Tor, numai traficul din browserul dvs. este protejat.
 • Tor nu acceptă torenting – de fapt, majoritatea nodurilor îl blochează împreună.
  Care este cea mai bună soluție de confidențialitate online: Tor sau VPN?

Care este cea mai bună soluție de confidențialitate online: Tor sau VPN?

Un VPN este cea mai bună soluție de confidențialitate online.

Tor este respectat pe larg pentru capacitatea sa de a anonimiza traficul dvs. de internet, dar este limitat și vulnerabil la atacuri și scurgeri de date.

Oricine poate crea și opera un nod, chiar și hackerii și spionii. Tor nu furnizează criptare end-to-end, astfel încât dacă nu accesați un site web cu HTTPS activat sau utilizați web-ul închis, proprietarul nodului de ieșire pe care îl utilizați vă poate vedea datele și destinația acestuia.

Deci, dacă ați folosit Tor pentru a trimite informații sensibile sau a vă autentifica pe un site web, oricine deține nodul de ieșire are acum acces la aceste informații.. VPN-urile oferă criptare end-to-end, făcând datele dvs. 100% invizibile pentru hackeri și spioni.

Dacă nu utilizați sistemul de operare Tor, acesta protejează numai datele transmise prin browser. Un VPN va cripta toate datele care se deplasează peste conexiunea dvs..

Majoritatea VPN-urilor oferă ucide întrerupătoare care vă va deconecta internetul împiedicați datele neprotejate să părăsească rețeaua în rarele cazuri în care conexiunea dvs. nu reușește.

Rețeaua Tor nu poate eșua în același mod, dar poate conține noduri rele care vă recoltează datele. Spre deosebire de VPN, Tor nu are un comutator de ucidere care poate detecta o eroare ca aceasta, deci dacă unul dintre noduri este compromis, datele dvs. vor fi expuse.

VPN-urile au și deficiențele lor, dar atunci când utilizați o VPN, aveți un risc mai mic de a fi hacked sau de a vă scăpa datele. in orice caz, cea mai puternică soluție de securitate online este combinarea unui VPN cu Tor. Vom discuta acest lucru mai detaliat mai jos.

Tabelul de comparație: VPN vs. Tor

Iată cum cei doi se împacă unul împotriva celuilalt:

  Hogyan juthat el Csehország IP-címéhez bárhol 2023-ban [+ VIDEO]

pisc

VPN

Cost: Liber Taxa de abonament la prețuri accesibile – de obicei fără contract
criptare: Da, dar numai la nodul de ieșire. Da, criptare end-to-end.
Anonimat: Da, dar programele de supraveghere pot detecta când Tor este în uz. da.
Alte caracteristici de securitate: Poate fi utilizat împreună cu Obfsproxy. În funcție de furnizor:

Comutator automat de omor,

protecție automată Wi-Fi,

Prevenirea scurgerii DNS,

politicile fără jurnaluri,

Obfsproxy și multe altele.

Compatibilitatea dispozitivului Windows, MacOS, Linux, Android. Toate platformele, inclusiv routerele.
Streaming: Tor nu este recomandat pentru streaming, deoarece conexiunea este prea lentă. Da – VPN-urile sunt perfecte pentru streaming.
torrenting: Majoritatea nodurilor de ieșire blochează traficul către și dinspre torente. Da – în funcție de furnizor.
Ușurință în utilizare: Browserul este ușor de configurat, dar necesită adesea o configurare suplimentară. Foarte ușor de utilizat, excelent pentru începători.
Viteză: Încet. Viteza mare.

VPN + Tor: O combinație câștigătoare

Dacă dorești protejați-vă conexiunea cu cea mai puternică soluție de confidențialitate online, combina VPN-ul cu Tor.

Protocolul de criptare VPN va împiedicați nodurile malefice să vă vadă adresa IP și activitatea, precum și pentru a împiedica ISP-ul și organismele de supraveghere să detecteze utilizarea Tor – până la urmă, nu doriți să ridicați steaguri roșii cu privire la activitatea dvs. online. Acest lucru vă va permite, de asemenea accesați site-urile web care blochează utilizatorii Tor.

Există două moduri de a combina un VPN și Tor:

Treceți peste VPN

Când utilizați Tor peste configurația VPN, ați fost primul conectați-vă la VPN înainte de a deschide Tor. VPN va criptați-vă traficul înainte să fie trimis prin rețeaua Tor, ascunzându-vă utilizarea Tor de ISP.

Folosind Tor peste VPN, furnizorul dvs. VPN nu poate vedea datele pe care le trimiteți prin Tor, dar pot vedea că sunteți conectat la acesta. Nodul de intrare Tor nu poate vedea IP-ul dvs. real; în schimb, va vedea IP-ul serverului dvs. VPN, sporindu-vă anonimatul.

Cu toate acestea, traficul dvs. nu este criptat atunci când părăsește rețeaua Tor, deci Tor peste VPN nu vă protejează împotriva nodurilor de ieșire rău intenționate. Deci, va trebui să fiți atenți la trimiterea informațiilor sensibile prin conexiunea dvs..

Folosiți Tor peste VPN dacă:

 • Trebuie să ascunde-ți utilizarea Tor de ISP-ul tău și organele de supraveghere.
 • Trebuie să ascunde-ți traficul de furnizorul VPN.
 • Nu trimiteți informații personale cum ar fi detaliile de conectare la conexiunea dvs..

Cum să configurați Tor peste VPN:

1. Deschideți aplicația VPN și conectați-vă la rețeaua VPN.

torvsvpnnord

2. Deschideți Tor. După ce s-a încărcat, veți vedea această pagină:

torvsvpn (3)

3. Faceți clic pe conectați și așteptați ca Tor să stabilească o conexiune.

torvsvpn (4)

4. Sunteți gata să navigați pe internet în siguranță și anonim.

VPN peste Tor

VPN peste Tor funcționează în direcția opusă Tor peste VPN. Va trebui mai întâi conectați-vă la internet și apoi conectați-vă la VPN prin rețeaua Tor. Această metodă necesită, de asemenea, mai multe cunoștințe tehnice, pentru că va trebui configurați-vă clientul VPN pentru a lucra cu Tor.

În loc să vă conectați direct la internet, nodul de ieșire al Tor îți redirecționează traficul către serverul VPN. Acest lucru elimină riscul de noduri de ieșire dăunătoare deoarece traficul dvs. este decriptat după ieșirea din rețeaua Tor.

Deși nodul de intrare al Tor poate vedea în continuare IP-ul dvs. real, VPN-ul dvs. va vedea doar adresa nodului de ieșire. ISP-ul dvs. nu va putea vedea că sunteți conectat la o VPN, dar se poate vedea că utilizați Tor. Deoarece puteți selecta ce server la distanță utilizează VPN-ul dvs., acesta este mai ușor de ocolit geoblocarea și cenzura cu această metodă, de asemenea.

Folosiți VPN peste Tor dacă:

 • Doriți să protejați-vă conexiunea împotriva nodurilor de ieșire dăunătoare.
 • Vrei să ascunzi utilizarea VPN de ISP-ul tău.
 • Veți transmite informații sensibile prin conexiunea dvs., cum ar fi detaliile de conectare și mesajele private.
 • Trebuie să ocoli geoblocuri.

rezumat

VPN-urile sunt instrumente puternice pentru a vă proteja datele și anonimatul dvs. online.

Puteți utiliza un VPN pentru deblocați fiecare colț al internetului în siguranță și siguranță în timp ce vă protejați de hackeri, spioni și atacuri rău intenționate. Dar, când combinați un VPN cu Tor, veți obține o putere absolută de confidențialitate online.

Fie că doriți protejați-vă informațiile personale, cum ar fi detaliile bancare și activitatea de navigare, în timp ce navigați sau trebuie evitați supravegherea online să vă exercitați dreptul la libera exprimare, vă recomandăm să folosiți un VPN peste Tor.

Dacă căutați un VPN fiabil, cu caracteristici de securitate de top, consultați lista noastră de top cinci. Toți vin încercare gratuită perioade și / sau garanții înapoi, astfel încât să le puteți încerca fără riscuri pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru nevoile dvs..

Pentru cea mai bună valoare pentru VPN-uri, nu ratați ofertele noastre VPN și codurile de cupon.

Furnizor de rang Scorul nostru Evaluarea utilizatorilor
Alegerea editorilor 5.0 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
2 4.9 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
3 4.8 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
4 4.8 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul
5 4.7 / 5
Citiți recenzia
Află mai multe Incepe >> Viziteaza site-ul

Alte articole care v-ar putea interesa:

Comparație de protocol VPN

Ce știe Google despre tine?

Ce este un comutator de ucidere?

Cele mai verificate VPN fără log