5 причини защо трябва да използвате разширението на уеб браузъра на DuckDuckGo

С почти повсеместното разпространение на Google в интернет, количеството лична информация, която могат да събират, е умопомрачаващо.

Google Chrome, Firefox и други популярни браузъри са лесни за използване, но проследяват всичко, което правите.

Докато мнозина не го обмислят много, повече и все повече хора стават загрижени и търсят алтернативи на търсачките.

DuckDuckGo дойде на сцената през 2008 г. като търсачка и оттогава събра милиони потребители. Неотдавнашното добавяне на мобилно приложение и разширение за браузър направи още по-лесна за използване. За тези, които искат да увеличат поверителността си в мрежата, ето пет причини, поради които трябва да опитате DuckDuckGo.

Защо трябва да използвате DuckDuckGo?

 1. DuckDuckGo ви отвежда до криптирани уебсайтове.
  Много сайтове предлагат криптирана версия. За съжаление, тъй като може да е малко бавно да се зарежда на мудни връзки, повечето уебсайтове по подразбиране са редовната им версия. Въпреки това, когато разглеждате DuckDuckGo, автоматично ще бъдете отведени до шифрования сайт (ако е наличен). По този начин личната ви информация ще остане в безопасност.
 2. Новото разширение за приложение и браузър демаскира и блокира тракери
  76% от страниците имат проследяващи Google, а 24% – такива. Когато отидете на уебсайт, DuckDuckGo ще идентифицира тези тракери и – въз основа на тяхното присъствие – предоставя оценка за поверителност от A до F. Той също така блокира проследяващите, така че можете да разглеждате спокойно.
 3. Те имат декодери за политика за поверителност
  DuckDuckGo си партнира с Условия за ползване. Не е чел (TOSDR) за изграждане на база данни за политиките за поверителност на уебсайтовете. Този текущ проект вече включва няколко милиона сайта.
 4. Те не компрометират сигурността ви
  С вграден блокер за проследяване на мрежата, средства за частно търсене и интелигентно криптиране можете да използвате разширението на браузъра и мобилното приложение, без да се чудите дали някой ви следи.
 5. Новото разширение го прави супер лесен за използване.
  Преди DuckDuckGo плъгин, приличното решение за поверителност изисква инсталиране на няколко добавки и сложни технологии, които правят сърфирането в интернет бавно и трудно. Комбинирайки класическите функции за търсене на DuckDuckGo с новото разширение (достъпно за Chrome, Firefox и Safari) и приложението (достъпно за iOS и Android), можете безпроблемно да изживеете по-безопасен интернет.
  SecureMySocial - Biztosítja, hogy soha ne ossza meg valami olyat, amit nem kellene

Макар че може да не е най-популярната търсачка, DuckDuckGo е чудесен инструмент за повишаване на поверителността ви онлайн и предотвратяване на други търсачки да проникнат върху вас.